Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Fidesz: ha a baloldalon múlik, a fiataloknak semmi esélyük

A párt szerint a Gyurcsány-Bajnai-kormány képtelen volt a munkaerőpiacon értékes diplomákat adni a fiatalok kezébe - közölte a párt.
Ha a baloldalon múlik, akkor a Fidesz szerint a fiataloknak nincs semmi esélyük - közölte a nagyobbik kormánypárt Niedermüller Péternek, a Demokratikus Koalíció (DK) alelnökének közleményére reagálva vasárnap.

A párt szerint a Gyurcsány-Bajnai-kormány képtelen volt a munkaerőpiacon értékes diplomákat adni a fiatalok kezébe, a felsőoktatás munkanélküli fiatalok tömegét termelte ki, a baloldal kormányzása alatt a fiatalok munkanélkülisége megduplázódott, az egyetemek pedig eladósodtak.

A Fidesz azt írta: ezzel szemben a jelenlegi kormány a fiatalok jövőjét biztosító felsőoktatási rendszer kialakítása mellett döntött, elhelyezkedésüket célzott foglalkoztatási programok és adókedvezmények segítik, ennek is köszönhető, hogy a kormányváltás óta, immár 38. hónapja töretlenül nő a foglalkoztatottak száma, köztük a fiataloké is.

Hozzátették, hogy ebben a tanévben 55 ezer hallgatónak fizeti az állam teljesen a felsőoktatását, emellett soha nem látott mértékű támogatást kapnak a kiváló és a hátrányos helyzetű diákok is.

Kitértek arra: a következő tanévben a kormány több mint 2 milliárd forintot biztosít a továbbtanulást támogató és 5 milliárd forintot a hátrányos helyzetű fiatalok szakmaválasztását segítő ösztöndíjprogramokra. Az ösztöndíjakkal segíti a kormány a hátrányos helyzetű diákok középiskolába jutását, az érettségi megszerzését, a felsőoktatásba való bejutását is, szeptembertől az ösztöndíjak összege is emelkedik - áll a Fidesz közleményében.

Niedermüller Péter vasárnap azt közölte az MTI-vel: pártja szerint a kormány három évvel a hatalomra kerülése után sem képes működő, tervezhető, európai mintákat követő felsőoktatási koncepció kialakítására. Szerinte ma az egyetemeknek és főiskoláknak állandóan változó, kiszámíthatatlan, bizonytalan környezetben kell lavírozniuk. A DK politikusa közleményében hozzátette: a kormány több tízmilliárd forintot vont ki eddig a felsőoktatásból, ami elbocsátásokhoz, az oktatás színvonalának csökkenéséhez vezetett.

Olvasóink írták

 • 9. Qllancs 2013. július 15. 11:20
  „Olyan undorító amit a fütyisz napi szintem művel ! Minden szavuk HAZUGSÁG ! amit mondanak annak éppen az ELLENTÉTE IGAZ !
  Miért kell hülyének nézni ezt a sok milló magyar embert ????

  Hiszen az elmúlt 3 év alatt több kárt okoztak..mind az elődeik !
  Tönkrevágták az : eü gyet ! az oktatást ! Megvonták a milliókat az iskoláktól, államosították a sulikat, leépítés, óraszám növelés. Fizu emelés meg csak : KAMU !!!

  SE ipar, se munkahelyek, CSAK áremelkedés! élelmiszer stb. Adó--adó hátán, tranzakciós már 2 X emelve , csekkadó, telefonadó, min. 8 féle !
  Az országot bóvli kategóriába tették, a heti új törvények miatt nincs befektető..bizalom : O . orbán lejáratta magát, rezsimjét..Tavares ! .....”
 • 8. florian72 2013. július 15. 08:35
  „Akkor az a sokk fiatal csak nyaralni ment egész évre külföldre?”
 • 7. dublin 2013. július 14. 22:41
  „2013 közgazdász diploma ... állás van, nem végzettségnek megfelelő, alig több, mint minimálbérért ..”
 • 6. goldvin 2013. július 14. 20:37
  „Rövid az emlékezet!
  A felsőoktatást 1998-2002 között éppen az orbán kormány duzzasztotta, hígította fel.”
 • 5. _csutak_ 2013. július 14. 19:34
  „Kettő dolgot kérdeznék:
  A fidesz az "elmúttnyócévben" hol volt?
  Gyurcsány, Medgyesi gyalázása helyett miért nem ezért óbégattak?”
 • 4. waterbear 2013. július 14. 19:24
  „"a kormányváltás óta, immár 38. hónapja töretlenül nő a foglalkoztatottak száma, köztük a fiataloké is."

  Nézzünk a sorok mögé... közmunka program, statisztikai szám javítás, porhintés, ennyi se kevesebb, se több.”
 • 3. StencilAtya 2013. július 14. 18:25
  „2/3 van oszt jónapot.”
 • 2. makovaros 2013. július 14. 17:59
  „Ja mert így sok van nekik, mehetnek ingyen 50 órát dolgozni, meg fizethetik a milliós tandíjakat...”
 • 1. Apátfalvi** 2013. július 14. 17:57
  „Már nagyon tragikomikus ez a sárdobálás mindkét oldal részéről, az pedig különösen dühítő, hogy az átlagember nem érzi ezt a fene nagy "jót", amit mind2 oldal hirdet a maga részéről. Az viszont biztos, hogy a baloldali politikusok 80%-át deportálni kellene, nemzetellenes bűneik miatt. Magyarországnak nincsen szüksége jelen pillanatban DK-kra meg MSZP-kre, ez biztos!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ezek a hatos lottó nyerőszámai!

Elő a szelvénnyel, kihúzták a hatos lottó 28. heti nyerőszámait! Jól X-elt? Tovább olvasom