Délmagyar logó

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 2°C | 12°C Még több cikk.

Fidesz: ha a baloldalon múlik, ma nincs nyugdíj

Ha a baloldalon múlik, akkor ma nyugdíj sincs - így kommentálta a Fidesz, hogy az MSZP-s Korózs Lajos szerint a kormány megszünteti, nem pedig létrehozza az egyéni számlát.
A Fidesz az MTI-hez eljuttatott közleményében idézte Rogán Antal frakcióvezető hétfői szavait, vagyis hogy az idén két lépésben jóváírják az állami nyugdíjrendszerben elinduló egyéni számlákon a korábbi magán-nyugdíjpénztári befizetéseket.

"Szemben a baloldallal, amely mind a jelenlegi, mind a jövendő nyugdíjasok ellátását - a külföldi kézben lévő magánnyugdíjpénztárak érdekeit szem előtt tartva - veszélybe sodorta, a Fidesz fenntartható és működőképes nyugdíjrendszert alakított ki" - írta a kormánypárt.

Hozzátették, a baloldal a kormányzása alatt a 2008-ban induló nyugdíjak összegét nyolc százalékkal csökkentette, egyhavi nyugdíjat vett el az idősektől, vagyis "a válság kellős közepén magukra hagyta a nyugdíjasokat". Mint fogalmaztak, ha a Fidesz nem lépett volna közbe, ma havi 16 ezer forintos nyugdíjadót kellene fizetnie egy átlagnyugdíjasnak, és összeomlott volna az állami nyugdíjrendszer. A Fidesz-kormány mindemellett növelni is tudta a nyugdíjak összegét - zárták közleményüket.

A parlament hétfői döntése alapján elindulnak az egyéni számlák az állami nyugdíjrendszerben. Az Országgyűlésben elfogadott törvény szerint a számlákra az ez év eleje után befizetett nyugdíjjárulék összege kerül. Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője azonban újságíróknak azt mondta: még idén jóváírják a korábbi magán-nyugdíjpénztári befizetéseket is.

Olvasóink írták

 • 7. _csutak_ 2013. április 09. 21:00
  „Nem is tudtam, hogy a fideszeseknek van humorérzékük!”
 • 6. balihoho 2013. április 09. 16:10
  „Nálam is megvan az a Fideszes kampány prospektus,/ szép színes,/ amelyben felelőtlenül 14 i havi nyugdíjat ígértek. Sőt! még az is, amelyben a gyorsan levitézlett jeles emberük, nyugdíjgaranciát vállalt. Vessük már össze egy kicsit azzal is a mostani megnyilatkozásukat, amikor azt mondta Orbán úr, hogy a nyugdíjrendszer jó, ahhoz harminc évig nem kell hozzá nyúlni. Most akkor mi van?”
 • 5. studyfy 2013. április 09. 15:56
  „Kb. 1995 és 2005 között a magyar nép még józanul, reálisan értékelt. Egy-egy ilyen és ehhez hasonló bejelentés hónapokig téma volt és igen csak megszenvedte az illető a kijelentését. Aztán kialakultak a szekértáborok és már mindent lehet mondani és azt tromfolni. A csendes többség meg hallgat és kapkodja fejét, hova halad ez az ország? Nagy kérdés, hogy ők meg mernek-e szólalni 2014-ben?”
 • 4. macs 2013. április 09. 14:22
  „Nem értem miről beszélnek. Emlékeim szerint a 13. havi nyugdíjat a Medgyessy-kormány vezette be fokozatosan 2002-től úgy, hogy az első esztendőben még csak egyheti nyugdíjat vitt ki a postás, majd évente egyheti járandósággal emelkedett a juttatás, s 2005-ben már teljes havi érkezett. A Gyurcsány-kormány 2008-ban 80 ezer forintban maximálta a 13. havi nyugdíjat, majd a gazdasági válságot és a költségvetési hiányt kezelni igyekvő Bajnai-kormány el is törölte 2009-ben. A Fidesz 2006-ban már 14. havi nyugdíjért is kampányolt, aláírást gyűjtött, sőt törvényjavaslatot is benyújtott.
  Azért én szívesen látnám a számokat, amik alapján a nyugdíjrendszer összeomlását vizionálják.”
 • 3. X_Y 2013. április 09. 13:50
  „Trógerantal úgy tűnik emlékezetkiesésben szenved.

  "a Fidesz fenntartható és működőképes nyugdíjrendszert alakított ki"

  Ami kb. 5-6 év múlva összeroskad, amikor elkezdenek nyugdíjba menni a Ratkó-korszakban születettek. Miközben a foglalkoztatás csökken (a közmunkást nem nevezném foglalkoztatottnak..) nem is szólva a tömegesen külföldre települő fiatalokról.”
 • 2. csonakos 2013. április 09. 13:49
  „Hazudni, határtalanul tudnak! Ugye fiatalok nektek nem is volt az a háromezermilliárd amit elköltött a Fidesz? Hülyének néznek mindenkit, mostantól határtalanul!”
 • 1. queenmargareth1 2013. április 09. 13:30
  „ezek direkt köpik szembe magukat?:)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Őket jelölték 2013-ban a Kaszás Attila-díjra

A díjra három színész esélyes, köztük a Szegedi Nemzeti Színház művésze, Borovics Tamás. Tovább olvasom