Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Fidesz: javulnak a családok életlehetőségei a pénzügyi rezsicsökkentéssel

három fő intézkedést vezettek be a pénzügyi rezsicsökkentés keretében: ingyenessé tették 150 ezer forintig a készpénz felvételt havi két alkalommal, kiterjesztették az árfolyamgátat és bevezették a kilakoltatási moratóriumot április 30-ig.
A Fidesz szerint javulnak a családok életlehetőségei a pénzügyi rezsicsökkentéssel, amelynek három lépése több millió embert érint.

Puskás Imre, a párt országgyűlési képviselője vasárnap Budapesten, sajtótájékoztatón rámutatott, hogy három fő intézkedést vezettek be a pénzügyi rezsicsökkentés keretében: ingyenessé tették 150 ezer forintig a készpénz felvételt bármelyik ATM-ből havi két alkalommal, kiterjesztették az árfolyamgátat és bevezették a kilakoltatási moratóriumot április 30-ig.
Ezeket segíti a jegybanki alapkamat folyamatos csökkentése a Magyar Nemzeti Bank által - tette hozzá.

A képviselő elmondása szerint 6,5 millió embert érint a készpénzfelvétel ingyenessé tétele havi két alkalommal 150 ezer forintig. Hangsúlyozta, hogy ennek korábban az emberek megfizették az árát, mert a bankok nemcsak áthárították a rájuk kirótt különadót, hanem extraprofitot is szerettek volna elérni.

A devizahiteleseket segítő intézkedésekről kifejtette, hogy már a 90 napon túli késedelembe esett hitelesek is beléphetnek az árfolyamgátba, így ők is visszatérhetnek ahhoz az euró- vagy svájcifrank-árfolyamhoz, amellyel a hitel felvételekor számoltak.

Puskás Imre megnyugtató megoldásnak nevezte a kilakoltatási moratórium április 30-áig történő meghosszabbítását.

"Az MNB időről időre csökkenteni tudja a jegybanki alapkamatnak a mértéket, ami azzal a következménnyel jár, hogy a forintban hitelt felvevőknek a törlesztőrészlete ugyancsak jelentősen csökkenhet, ez havi akar több tízezer forintot is jelenthet" - mondta a politikus.

Olvasóink írták

 • 4. x 2013. november 18. 14:47
  „3. Qllancs, elhiszem, hogy rosszul érzed magad. Amint kissé jobban leszel, az adataid forrását megjelölhetnéd.
  A szegénység viszonylagos, az olajsejkekhez képest az OTP-elnök és a DK-elnök mindketten koldusszegények.
  ... a Tárki mérése szerint (2013-05-16, pdf, 8.490 KB) tavaly a magyarok 47 százaléka élt olyan háztartásban, amelyben a szegénység és társadalmi kirekesztettség _legalább_egy_tényezője_ jelen volt. Honfitársaink 17 százalékának jövedelme nem érte el a medián jövedelem 60 százalékát, úgynevezett jövedelmi szegénynek számított; ...
  http://www.tarki.hu/hu/research/hm/monitor2012_teljes.pdf”
 • 3. Qllancs 2013. november 17. 17:54
  „2. ezek a fideszesfiúk..más bolygón élnek.
  Gőzük sincs a magyar valóságról !! A magyar családok 74 % rosszabbúl él mint 4 éve ! 4,5 mélyszegénységben él ! Nem stadionok kellenel..inkább a 400 000 éhező gyereket kéne etetni !! Rájuk nincs pénz ! A sulis kaja ...kritikán aluli! Még kenyérből sem esznek eleget !
  Közmunka..nem munka ! brt. 47 000.- éljen meg orbán és bandája ! minbér ?? nem 8 órára..hanem 10--12 re szól. Aki dolgozikk meg kussoljon ! Örüljön, hogy van munkája. Kirúgják..min. 50 jelentkező van helyette !”
 • 2. _csutak_ 2013. november 17. 17:37
  „"A Fidesz szerint javulnak a családok életlehetőségei"
  Osztán melyik országban he?”
 • 1. StencilAtya 2013. november 17. 16:00
  „mindenki jól jár. CSAK A FIDESZ!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jobbik: külföldi tulajdonba kerülhetnek a honvédségi ingatlanok

Elfogadhatatlannak tartják, hogy az új Polgári törvénykönyv hatályba lépéséről szóló salátatörvénybe… Tovább olvasom