Délmagyar logó

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 18°C Még több cikk.

Fidesz: Magyarország a családok támogatásában is jobban teljesít

Ha a baloldal kerülne hatalomra, akkor annak ismét a családok lennének a vesztesei - mondta Zsigó Róbert szóvivő.
A Fidesz szerint Magyarország a családok támogatása tekintetében is jobban teljesít az elmúlt három évben, ugyanakkor, ha a baloldal kerülne hatalomra, akkor annak ismét a családok lennének a vesztesei.

Erről Zsigó Róbert, a nagyobbik kormánypárt szóvivője beszélt szerdai sajtótájékoztatóján.

A családok május 15-i nemzetközi napja alkalmából emlékeztetett arra: a kormány 2010-ben azt vállalta, hogy olyan gazdaság- és társadalompolitikát folytat, amely segíti a családok helyzetét és erősíti a család értékeit.

A kormány eddigi intézkedéseit sorolva elmondta: az új alaptörvény szerint a családot alkotmányos védelem illeti meg. Emellett a kabinet olyan gazdaságpolitikát valósít meg, amely a korábbiaktól eltérően nem a családokra tett terhet, hanem igazságos tehervállalást kért az extraprofitot termelő multiktól.

Felidézte, hogy 16 százalékos adókulccsal családi adórendszert vezettek be, visszaállították három évre a gyes időtartamát, munkahelyvédelmi akciótervet indítottak a kisgyerekes anyukák munkavállalása érdekében, bővítették az óvodai és a családi napközis férőhelyeket, valamint rezsicsökkentéssel és devizahitelesek támogatásával is segítettek a családokon.

Kijelentette: a Fidesz nem hisz a Gyurcsány-Bajnai-korszak "veszélyes megszorító politikájában", ami elszegényítette a családokat, hiszen ebben az időszakban megszüntették a családi adókezdeményt, a gyest 2 évre csökkentették és kétszeresére emelték a rezsiköltségeket.

Zsigó Róbert szerint borítékolható, hogy ha a baloldal hatalomra kerülne, akkor megint a családok húznák a rövidebbet, megint a családok lennének a vesztesei a baloldal veszélyes gazdaságpolitikájának.

Ezzel szemben a Fidesz kitart a család, mint érték mellett, és a következő időszakban is mindenben megpróbálja támogatni a családokat - hangsúlyozta.

Olvasóink írták

  • 1. balihoho 2013. május 15. 16:59
    „A vejem tudna erről mesélni, hogy bizony, ő hiába nevel négy gyereket, mégis vesztese lett a Fidesz egykulcsos adójának, és annak, hogy befagyasztották a családi pótlékot. Arról nem is beszélve, hogy éppen az előzőek miatt rosszabbul élnek, mint három éve, igaz, akkor még három gyermekkel, de éppen emiatt, nem érdemes sok gyereket vállalni. Már csak ezért sem, mert például a négy gyermekes apukát, már nem védi semmilyen törvény, az indokolatlan felmondástól. A családok megélhetésében nagy szerepet játszó élelmiszer költségek, az utóbbi három évben, az inflációnak köszönhetően, sokkal jobban nőttek, mint a korábbi időszakban. (Lásd: liszt, cukor kenyér, pékáru, tejtermék, hús.)”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A PM szerint emelni kellene a trafikok koncessziós díját

A Párbeszéd Magyarországért (PM) azt javasolja a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vezetőinek, hogy… Tovább olvasom