Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 23°C Még több cikk.

Fidesz: március 23. legyen a magyar zászló és címer napja!

A Fidesz azt kezdeményezi, hogy március 23. legyen a magyar zászló és címer napja.

Rogán Antal frakcióvezető és Németh Szilárd frakcióvezető-helyettes a parlamentnek szerdán benyújtott előterjesztés indoklásában azt írta: a magyar nemzet összetartozását, a magyar nemzeti függetlenséget kifejező piros-fehér-zöld színű zászló, valamint az alaptörvényben meghatározott címer a nemzeti kulturális örökség része, tiszteletük az intézmények, a szervezetek és a magyar nemzet polgárainak közös felelőssége.

    Ezért határozati javaslatukban kezdeményezik, hogy minden év március 23. legyen a magyar zászló és címer napja, így emlékezve az 1848-as XXI. törvénycikk elfogadásának napjára, mely nyilvános ünnepek alkalmával az összes közintézmény és magyar hajó esetében kötelezővé tette a nemzeti lobogó és az ország címerének használatát.

    A fideszes politikusok szerint a zászló és címer napja alkalmat adna az oktatási, tudományos és kulturális intézményeknek, a médiának, civil szervezeteknek, közösségeknek a magyar zászló és címer közös megünneplésére, kezdeményezések elindítására.

    "Az országgyűlési határozat a magyar zászló és címer napjáról megerősítést, új lendületet ad a zászló és címer iránti tisztelet és megbecsülés megélésének, az ebből fakadó felelős cselekvésnek" - fogalmazott Rogán Antal és Németh Szilárd.

    A határozati javaslat szövege szerint a parlament "fejet hajtva mindazon emberek, közösségek és emlékük előtt, akik e zászló és címer alatt harcolva életüket, szabadságukat adták a magyar nemzetért, vagy e zászló és címer tisztelete miatt szenvedtek bármilyen sérelmet vagy hátrányt, Magyarország zászlaja és címere iránti tisztelettől vezérelve, megbecsülésének kifejezése érdekében" nyilvánítaná a magyar zászló és címer napjává március 23-át, amelyet először jövőre kellene megünnepelni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Franciaországban ellopott traktorokra bukkant a magyar rendőrség

A tizenhárom traktor összértéke összesen félmilliárd forint értékű. Tovább olvasom