Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -3°C | 4°C Még több cikk.

Fidesz: Megbukik-e a Gyurcsány-csomag?

A Fidesz szerint az önkormányzati választások politikai tétje, hogy megbukik-e a Gyurcsány-csomag – mondta Szijjártó Péter szóvivő hétfői sajtótájékoztatóján, amelyen beszámolt arról is, hogy a Fidesz elnöksége a Jó reggelt, Magyarország! kiáltvány céljának megvalósítása érdekében szervezőbizottság létrehozásáról döntött. A Fidesz arra kér mindenkit, aki úgy gondolja, hogy a Gyurcsány-csomagnak meg kell buknia, csatlakozzon a Jó reggelt, Magyarország! kiáltványhoz.

Megütközést keltettek Ján Slota hét végi kijelentései

Megütközést keltett Magyarországon Ján Slotának, a Szlovák Nemzeti Párt elnökének szombati kijelentése, amelyben a Magyar Koalíció Pártját kritizálta – mondta Göncz Kinga külügyminiszter hétfőn Budapesten. A magyar politikus szerint „mindenféle európai normán kívül vannak” azok a kijelentések, amelyeket a szlovák kormánykoalí-

cióban részt vevő párt elnöke tett. Göncz Kinga emlékeztetett arra, hogy Ján Kubis szlovák külügyminiszter magyarországi útján ígéretet tett arra, hogy kormánya a jövőben elhatárolódik a magyarellenes és a kisebbségeket sértő kijelentésektől. Mint ismeretes Ján Slota, a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnöke egy cseh lapban szombaton közölt interjújában jelezte: irigyli a cseheket, hogy elűzték országuk területéről a németeket, s ezért ma már nincs olyan problémájuk velük, mint a szlovákoknak a magyarokkal Szlovákiában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Névjegy

Név: Tokody Tibor Tovább olvasom