Délmagyar logó

2017. 12. 11. hétfő - Árpád -1°C | 13°C Még több cikk.

Fidesz: megbukott a baloldal családpolitikája

A Fidesz szerint a gyermekszegénységet a Gyurcsány-Bajnai-kormány szélsőséges gazdaságpolitikája okozta.
A nagyobbik kormánypárt kedden közleményben reagált a szocialista Korózs Lajos által elmondottakra. Az MSZP-s politikus sajtótájékoztatóján elfogadhatatlannak nevezte, hogy a legfrissebb statisztikai adatok alapján a gyermekek több mint fele létminimum alatt kénytelen élni.

A Fidesz sajtóirodája erre válaszul azt közölte: a baloldal nyolc évig volt kormányon, és nemcsak eltűrte, hanem még mélyítette is a gyermekszegénységet; családpolitikájuk megbukott.

A gyermeket nevelőket rezsiemeléssel, munkanélküliséggel, magas adókkal, devizacsapdával sújtották, és ha rajtuk múlna, újra ugyanezt tennék - olvasható a közleményben.

A Fidesz felhívta a figyelmet arra, hogy a gyermekes családokat jelenleg családi adókedvezmény, rezsicsökkentés, szociális gyermekétkezetés, szociális üdültetés, ösztöndíjak, foglalkoztatási programok, ingyenes tankönyv és a kormány által támogatott otthonteremtési programok segítik.

Olvasóink írták

 • 3. _csutak_ 2013. július 23. 20:16
  „1990 óta az összes politikus felelős a mai közállapotokért, az éhezésért, a nap nap után életüktől erőszakosan megválókért!
  Igen, egyetlen egy kormányt nem lehet a felelősség alól felmenteni, mert a politikájuk lényege a saját zsebük tömése volt és félek attól, hogy bárki lesz hatalmon ez tovább fog folyni akkor is ha kihal a nemzet!”
 • 2. DMagóg 2013. július 23. 18:15
  „Vegyük észre, hogy többségünkben a hatalomszerzési küzdelem és a pofátlan zsákmányszerzés áldozataivá lettünk! A show folytatódik! Meddig?”
 • 1. DMagóg 2013. július 23. 17:47
  „A Fidesz felhívta a figyelmet arra, hogy a gyermekes családokat jelenleg

  ... családi adókedvezmény, már amennyiben rendelkeznek olyan mértékű adóköteles jövedelemmel, a nincsteleneken nem segít!
  ... rezsicsökkentés, már amennyiben egyáltalán még képesek rezsit fizetni, az elárverezett nincsteleneken nem segít!
  ... szociális gyermekétkezetés, a nincstelenek megszégyenítése, szívesebben fizetnének, ha volna miből, ezzel nem kellene büszkélkedni!
  ... szociális üdültetés, látványos, ám csupán szemfényvesztés!
  ... ösztöndíjak, már amennyiben a nincsteleneknek lenne esélyük a bejutásra!
  ... foglalkoztatási programok, melyek könyöradományok, helyettük munka és munkahely kellene!
  ... ingyenes tankönyv, melyet most éppen kéretik előre kifizetni, aztán majd történik valami!
  ... és a kormány által támogatott otthonteremtési programok segítik. Programként látványos -többek hasznára-, ám a nincsteleneken ez sem segít!
  Észre kellene venni -el nem vitatva az előző kormányaink és politikusaink egyetemleges felelősségét-, hogy a nincstelenek országa lettünk! Zuhanunk tovább!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Visszavonja az Európai Bizottság a távközlési különadókkal kapcsolatos kereseteit

Magyarország mellett Spanyolországgal szemben is nyújtott be keresetet az EB. Tovább olvasom