Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Fidesz: Mesterházy reménytelen ígérgetésbe kezdett

A Fidesz szóvivője szerint Mesterházy Attila, az MSZP elnöke reménytelen ígérgetésbe kezdett, de aligha lehet elhinni neki és pártjának bármit is, mert "mindig homlokegyenest mást csináltak, mint amit ígérgettek".

Zsigó Róbert szombati budapesti sajtótájékoztatóján a szocialisták elnökének előző napi nagykanizsai nyilatkozatára reagált, amelyben Mesterházy Attila az egészségügyi várólisták csökkentését szorgalmazta.

A Fidesz szóvivője szerint a magyaroknak ilyenkor "összeszorul a gyomruk", mert tudják, nem sok jót jelent, ha az MSZP jobb egészségügyet ígér, hiszen 2006-ban is így tett, a választások után azonban "jött a feketeleves", bevezették a vizitdíjat, a kórházi napidíjat, kivontak 400 milliárd forintot az ágazatból, és "egymás után zárták be", vagy hagyták adósságban úszni a kórházakat.

Emellett létbizonytalanságban tartották az egészségügyi dolgozókat, "elüldöztek hatezer orvost és ápolót a pályáról", a betegeket "várólistákra kezdték pakolni", és abban az időszakban kétezer gyógyszer árát emelték meg, tízmilliárd forintos terhet rakva ezzel a betegek vállára - sorolta.

Zsigó Róbert azt mondta, így kell érteni a szocialisták ígérgetéseit: "reménytelen emberek, reménytelen javaslatokkal".

Szerinte Mesterházy Attila azért is "reménytelenül hiteltelen helyzetbe ásta be magát", mert 25 napja nem válaszol arra, mit tud az MSZP volt elnökhelyettese, "Simon Gábor eltitkolt százmillióiról". Arra sem adott választ - folytatta -, hogy az MSZP 2006-os áfacsökkentési kampányának vezetőjeként tudott-e arról, "az egész kampányosdi csak egy nagy átverés", hiszen a szocialista pártnak a választás után esze ágában sem volt csökkenteni az áfát, ellenkezőleg, megemelte azt.

Az sem használt Mesterházy Attila hitelességének, hogy a baloldal megújítását ígérte, ahol viszont "az égvilágon semmi nem változott, ugyanazok vannak együtt, akik egyszer már tönkretették az országot, Gyurcsány, Bajnai, Bokros, Fodor Gábor és a volt SZDSZ-esek" - fogalmazott a Fidesz szóvivője.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ajánlóívek ellopása miatt nyomoz a rendőrség Siófokon

Választási ajánlóívek ellopása ügyében nyomoz a rendőrség Siófokon. Tovább olvasom