Délmagyar logó

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 10°C | 16°C Még több cikk.

Fidesz: minden ingatlan után kell majd adózni

A Fidesz szerint a kormány másra készül az ingatlanadóval kapcsolatban, mint amiről beszél. Cser-Palkovics András, a legnagyobb ellenzéki párt helyettes szóvivője sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy már formálódni látszik az elképzelés, hogy minden ingatlan után adózni kell majd.
A politikus kiemelte, hogy az adótörvények, így az ingatlanadó elfogadásához a kormánynak szüksége van az SZDSZ-re is. Kóka János, a liberális párt frakcióvezetője pedig egy olyan módosító indítványt nyújtott be az Országgyűlésnek, amelyben a korábban hangoztatott 30 millió forintos értékhatár helyett 1 millió forintos értékhatár szerepel.

Cser-Palkovics András ismét leszögezte, hogy a Fidesz továbbra sem fogadja el az ingatlanadót és amint lehetőségük lesz rá, el fogják törölni.

Az ellenzéki politikus a kormány által bejelentett kríziskezelő programmal kapcsolatban azt mondta, hogy az embereknek nem alamizsnára van szükségük, hanem tisztességes fizetést adó, tisztességes munkára. Szerinte az intézkedéssel semmibe veszik és megalázzák az embereket.

Olvasóink írták

 • 6. sőndör 2009. június 18. 10:34
  „Az ingatlanadó a vagyonadó egyik elkülönített formája, és mindenhol a világon létezik!! A kérdés csak az, hogy gordonka sarcban vagy reáladózásban gondolkodik?”
 • 5. maradando 2009. június 18. 01:07
  „Demszky elvtárs még nem eléggé nyugodt, mert nem tudja beszámitják e Horvátországban levő nyaralóját a meglevő hazaihoz.”
 • 4. Power 2009. június 17. 23:06
  „3. hozzászólás bo 2009.06.17. 22:34
  Én szegfűs városban lakom és évek óta fizetem a kommunális adót. A jelenlegi kommunális adó azonban nem azonos azzal az ingatlan adóval, amit most kívánnak bevezetni.
  Még be sem vezették, de Te már fizeted az "ingatlanadót"...meglepő! :)”
 • 3. bo 2009. június 17. 22:34
  „Nem értem a felháborodást! Olyan településen lakom ahol fityeszes polgármester van és úgy fizetem az ingatlan adót mint a katonatiszt. Hozzáteszem, a polg.mester alapjaiban véve jól végzi a munkáját.”
 • 2. web 2009. június 17. 21:31
  „arról nem szól a hír, ha haszonélvező lakja az ingatlant ki fog fizetni...A tulajdonos???????”
 • 1. Power 2009. június 17. 19:45
  „Adózott jövedelemből szerzett ingatlanért újabb adót fizetni? "semmibe veszik és megalázzák az embereket"”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Flashmob a náci eszmék ellen

Budapest - Több tucatnyi, békés tüntető gyűlt össze szerda délután öt órakor a Cipők a Duna-parton… Tovább olvasom