Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Fidesz: mindig szem előtt tartjuk a nők megbecsülését

Zsigó Róbert a foglalkoztatáspolitikai lépéseket összegezve kiemelte, hogy 22 éves csúcsot ért el a nők foglalkoztatása.
A Fidesz nemcsak nőnapon, hanem mindig, minden egyes döntésekor szem előtt tartja a nők, az édesanyák megbecsülését és mindennapi életének megkönnyítését - jelentette ki a kormánypárt szóvivője szombati budapesti sajtótájékoztatóján.

"Minden élethelyzetben a nők mellett álltunk, állunk" - mondta Zsigó Róbert, aki az elmúlt négy évben hozott intézkedések közül megemlítette a munkahelyvédelmi akciótervet, a nők részmunkaidős foglalkoztatásának támogatását, a gyes időtartamának visszaállítását három évre, a családi adórendszert, a fiatal házasok otthonteremtési programját, a gyed extrát, a bölcsődei helyek bővítését, a rezsicsökkentést, a körülbelül 200 ezer, a közszférában dolgozó nőt segítő béremelési programokat, valamint a nők 40 évnyi munka utáni nyugdíjba vonulásának lehetőségét.

A foglalkoztatáspolitikai lépéseket összegezve kiemelte, hogy 22 éves csúcsot ért el a nők foglalkoztatása.

A szóvivő szerint mindezzel szemben a "Gyurcsány-koalíció" programja éppen a nőket és az édesanyákat érintő intézkedéseket veszélyezteti leginkább, mert - mondta - el akarják törölni a családi adókedvezményt, a gyed extrát, újra veszélyben lennének az otthonteremtési programok, a hároméves gyes és a családok terheit csökkentő intézkedések.

"Reménytelen politikusok kétségbeesett ígéretekkel" - így kommentálta Zsigó Róbert, hogy Mesterházy Attila szocialista pártelnök szerint a kormányváltással a nők is nyernének.

A Fidesz szóvivője szerint nem lehet hinni a szocialistáknak, mert mindig az ellenkezőjét csinálták annak, amit ígértek.

A "Gyurcsány-koalícióval" ellentétben, ahol "mindenki össze-vissza beszél és naponta cáfolják egymást" a Fidesz politikája és programja teljesen világos: "folytatjuk a rezsicsökkentést, a munkahelyteremtést, a családok terheinek csökkentését" - közölte. Hozzátette, hogy az elmúlt 24 évben egyébként mindenki bizonyíthatott, minden pártnak az a programja, amit csinált.

Zsigó Róbert ugyanezekkel a szavakkal reagált Bajnai Gordonnak, az Együtt egy éves születésnapján elmondott beszédére is. A volt miniszterelnöknek az ukrán válsággal kapcsolatos nyilatkozatát úgy kommentálta: a Fidesz nem hajlandó az ukrán ügyből kampánytémát csinálni.

A pénteki Napi Gazdaságban megjelent Zuschlag-interjúra adott baloldali reakciókat a szóvivő úgy értékelte: a Zuschlag-ügy a szocialisták ügye, hiszen Zuschlag János az MSZP politikusa volt, ez a párt juttatta őt pozícióba. Az MSZP nem menekülhet a magyarázat elől ebben az ügyben sem - mondta a szóvivő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Századvég: erősödött a Jobbik, változatlan a Fidesz és a baloldali lista támogatottsága

A biztos szavazó pártválasztók között a kormánypártok támogatottsága továbbra is 51 százalékos, míg… Tovább olvasom