Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 24°C Még több cikk.

Fidesz: mit ígért Gyurcsány a homályos pénzügyi köröknek?

Irdatlan pénzekkel tömi Soros György üzletember Gyurcsány Ferenc cégeit - mondta Hoppál Péter.
A Fidesz arra kíváncsi, mit ígért a Demokratikus Koalíciót (DK) vezető Gyurcsány Ferenc "homályos globális pénzügyi köröknek" az anyagi támogatásért cserébe - közölte a kormánypárt szóvivője budapesti sajtótájékoztatóján.

Hoppál Péter a csütörtöki Heti Válaszban megjelent cikkre hivatkozva tette fel a kérdést. A hetilap arról írt, hogy a volt miniszterelnök önálló baloldali-liberális tömböt épít, "és sikere aligha fog az anyagiakon múlni", ugyanis cégcsoportja "sorra nyeri" a külföldi kormánymegbízásokat és a munkákat a Soros György magyar származású amerikai üzletember által létrehozott alapítványtól.

"Irdatlan pénzekkel tömi Soros György üzletember Gyurcsány Ferenc cégeit" - értékelte a cikkben foglaltakat a Fidesz szóvivője. Hozzátette: az Együtt-PM szövetséget vezető Bajnai Gordon körüli alapítványokat, egyesületeket és blogokat szintén Soros György körei pénzelik, de most kiderült, hogy Gyurcsány Ferenc mögött is ezek a spekulatív pénzügyi körök állnak támogatóként. Úgy tűnik, a DK elnöke Soros pénzéből támadja saját vetélytársait, így például az MSZP-t is, vagyis "a személyes hatalmi harc különböző ütközeteiben Soros-pénzek állnak a háttérben" - jegyezte meg.

Hoppál Péter mindebből azt a következtetést vonta le, hogy "a szobordöntögetés akciója mögött is, aztán az elhíresült hamisítási botrány mögött is talán ebből a forrásból származó pénzek szerepelnek".

Úgy fogalmazott, most kezd kirajzolódni a valóság Gyurcsány Ferenc korábbi kijelentése mögött, amely szerint jobb nem tudni, honnan érkeztek a támogatások miniszterelnöksége idején a baloldalhoz.

A szóvivő ezek után azt a kérdést tette fel, hogy vajon mit várnak Gyurcsány Ferenctől e spekulatív pénzügyi körök, miért segítik őt, és vajon milyen "veszélyes alkut" köthettek.

"Mit ígért vajon Gyurcsány Ferenc ezeknek a homályos globális pénzügyi köröknek?" - kérdezte Hoppál Péter.

Olvasóink írták

 • 3. majzik 2013. november 01. 05:51
  „Soros György, Gathi ?, Laud, Heller Ágnes, Paul Lendvay, Kertész Imre és Kertész Ákos sokat segítettek a holokauszt megértésében !

  Az ő problémájuk !”
 • 2. szatyi 2013. október 31. 17:20
  „Miért is mondaná el, -előre?
  Orbán sem árulta el -a választás előtt-, hogy el fogja venni a magán-nyugdíjpénztári megtakarításokat!”
 • 1. _csutak_ 2013. október 31. 15:22
  „Ejnye kedves fideszes Elvtársak, ne keverjétek Orbánt Gyurcsánnyal.
  Az nyilvánvaló tény, hogy Soros Gyuri bácsi meleg barátsága és pénze volt az ami révén Orbán Viktor külföldön palléroztathatta a tudását!
  Szóval a tények erről szólnak és nem a torz fideszes vádakról.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar Hajnal néven új ˝nemzeti, nacionalista˝ párt alakul

A pártelnök, Kisgergely András korábban jobbikos politikus volt. Tovább olvasom