Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Fidesz: Módosítani kell az EU-val kötött hitelszerződést

Az Európai Unióval kötött 6,5 milliárd eurós hitelszerződés módosítását kell kérni a kormánynak Bürsszelben, az ugyanis ellentétes a magyar joggal és parlamentarizmussal - mondta Balsai István, a Fidesz országgyűlési képviselője csütörtöki sajtótájékoztatóján.
Az ellenzéki politikus szerint, amíg ez nem történik meg és nem kerül be a megállapodásba egyebek mellett a nemzeti kincsek védelme, addig az ország teljes vagyona el van zálogosítva.

Ez a megállapodás egy nemzetközi közjogi szerződés, attól függetlenül érvényes, hogy magyar joggal hol ütközik -mondta Balsai István, hozzátéve: éppen ezért az egyetlen lehetőség az, hogy a szerződés módosítását kérje az a fél, akinek a jogrendjébe ütközik a megállapodás, jelen esetben a magyar kormánynak kell ezt kérnie.

Nincs más megoldás, "vissza kell ballagni" Brüsszelbe és kérni annak a résznek a kivételét a megállapodásból, ami a teljes magyar nemzeti vagyont - köztük az elidegeníthetetlen és nemzeti kincsek például a felszín alatti vizek, Szent Korona - lefoglalását is lehetővé teszi - mondta Balsai István. Az ellenzéki politikus a Fidesz nevében felszólította a kormányt, hogy még mielőtt lemondanának azok, akik bábáskodtak a megállapodás létrejötte felett - Draskovics Tibor, Veres János és Simor András- kérjék annak módosítását, majd "fáradjanak be" a Parlamentbe és mutassák be az Országgyűlésnek a szerződés korrigált, magyar jogrend szerinti változatát.

Olvasóink írták

  • 1. comet 2009. január 22. 20:19
    „ez már kevés. Szorgalmazni kell a parlament feloszlatását és új választások kiírását. Minden jal arra mutat, hogy a magyar "politikai elit", különösen az MSZP meglehetősen összeépűlt a szervezett bűnözéssel.
    A miniszterelnöknek már csak ezért is le kéne mondania.
    Gyurcsány Ferenc a lakosság félrevezetésével, azaz csalással választatta meg magát, hatalmát külföldi segítség nélkül nem tudta volna fenntartani. A hitelként felvett összegek, és az értékesített állami vagyon nagy része eltűnt. A hitelfolyósítók felelőssége is, hogy ez a példátlan rablás megtörténhetett. Gyurcsány Ferenc és kormánya felmentésével és felelősségre vonásával párhuzamosan kérni kell a hitelek részleges elengedését, a nemzetközi pénzmozgások felderítését.
    A Gyurcsány féle dilettáns kormány már gyermekeink jövőjét, a nemzet létét veszélyezteti!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Holnaptól írásbeli felvételik a középiskolákban

Péntek délután kezdődnek az írásbeli felvételik a 4 vagy 5 évfolyamos középiskolákban, illetve a 6… Tovább olvasom