Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Fidesz: mozgássérült fideszes képviselőn gúnyolódik a Gyurcsány-koalíció

A Demokratikus Koalíció Hirt Ferenc mozgáskorlátozottsága miatt szolidáris a fideszes politikussal, aki "nem ezért báb, hanem azért, mert Orbán Viktor bábja".
A Demokratikus Koalíció (DK) Hirt Ferenc mozgáskorlátozottsága miatt szolidáris a fideszes politikussal, aki "nem ezért báb, hanem azért, mert Orbán Viktor bábja". Gréczy Zsolt DK-szóvivő Hoppál Péter Fidesz-szóvivő azon szombati kijelentésére reagált az MTI-nek, miszerint a Gyurcsány-koalíció végleg megmutatta igazi arcát, amikor fizetett hirdetésben Hirt Ferenc Tolna megyei fideszes képviselő mozgáskorlátozottságán gúnyolódott.

Hoppál Péter sajtótájékoztatóján elmondta, a baloldal a Sárga Hirdető című Tolna megyei kiadványban a következő szöveggel jelentetett meg hirdetést: "Bábu vagy, nem te lépsz, valaki irányít. A már klasszikusnak számító idézet tökéletesen illik Tamási és kistérségének országgyűlési képviselőjére Hirt Ferencre, aki immár nyolcadik éve a Fidesz helyi bábjaként lézeng a választókerületében".

A DK szerint Hoppál Péter hazudik, amikor azt állítja, hogy Tolna megyében megsértettek egy fideszes jelöltet, miután bábnak nevezték. "Az illető mozgássérült - amiért a Demokratikus Koalíció szolidáris vele -, de nem ezért báb, hanem azért, mert Orbán Viktor bábja. Mint ahogy minden fideszes politikus az" - tették hozzá.

Szerintük az a szégyen, hogy Hirt Ferenc mozgássérültként az elmúlt négy évben "végignézte, hogyan alázza meg sorstársait az általa támogatott hatalom". Ugyanis az az Orbán-rezsim ártott leginkább a mozgássérülteknek, amely több százezer rokkantnak vette el a jogosultságát és a pénzét, sokakat az éhhalál szélére sodorva - fűzték hozzá. "Ezt próbálta a Fidesz szóvivője félremagyarázni, aki ha erre képes, nyilvánvalóan nem normális" - fogalmaztak.

Fidesz: mozgássérült fideszes képviselőn gúnyolódik a Gyurcsány-koalíció

A Gyurcsány-koalíció végleg megmutatta igazi arcát, amikor fizetett hirdetésben Hirt Ferenc Tolna megyei fideszes képviselő mozgáskorlátozottságán gúnyolódik - jelentette ki a Fidesz szóvivője szombaton Budapesten.

Hoppál Péter a sajtótájékoztatón elmondta, a baloldal a Sárga Hirdető című Tolna megyei kiadványban a következő szöveggel jelentetett meg hirdetést: "Bábu vagy, nem te lépsz, valaki irányít. A már klasszikusnak számító idézet tökéletesen illik Tamási és kistérségének országgyűlési képviselőjére Hirt Ferencre, aki immár nyolcadik éve a Fidesz helyi bábjaként lézeng a választókerületében".

A politikus szerint a baloldal ezzel nem a Fideszt sérti meg, hanem azt a félmillió magyar állampolgárt, aki valamilyen fogyatékossággal él.

A szóvivő megjegyezte, azt már régóta tudják, hogy a baloldal alkalmatlan az ország vezetésére, és azt is, hogy a hatalomért bármire képes. "Képesek voltak lepaktálni még az alvilággal is, (...) bűnözőkkel tartottak kapcsolatot, az MSZP jogerősen elítélt bűnözőket fogad be a kebelébe, és valamilyen szabaduló bulikat is rendez ilyen alakoknak" - fogalmazott Hoppál Péter, hozzátéve, hogy "Bajnai Gordon Csepelen egy hűtlen kezeléssel gyanúsított helyi szocialistával kampányolt".

Azt is tudjuk róluk, kerek hatvan napja - folytatta -, hogy az MSZP volt második embere, Simon Gábor körül egy egészen borzalmas szocialista bűnregény rajzolódik ki, illetve látható, hogy a Gyurcsány-koalíció egy emberként falaz neki. Zuschlag Jánostól pedig azt is megtudhattuk, hogy ez nem egyedi eset, hanem rendszerszerűen így működött a baloldal - mondta Hoppál Péter.

Nemcsak videókat, de önéletrajzokat és vagyonnyilatkozatot is hamisítanak, és képesek arra is, hogy éhségmeneten gyalogoltassák a nehéz sorsú embereket. Nem riadnak vissza erőszakos akcióktól, szobordöntögetéstől, és attól, hogy Fidesz-székházban és minisztériumban randalírozzanak - sorolta a politikus.

"Ugyanakkor az még engem is erősen megrázott, hogy ennél még van lejjebb is - mondta a hirdetési újságban megjelentekre utalva Hoppál Péter. A szövegből az tűnik ki, hogy a Gyurcsány-koalíció erkölcsi, emberiességi szempontból mára minden kontrollját elveszítette, ugyanis nincs annál embertelenebb és aljasabb eljárás, mint hogy valakit fogyatékossága miatt gúnyolnak ki - tette hozzá érezhetően megrendülten a Fidesz szóvivője.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP: plakátjai eltávolítása miatt feljelentést tett a párt újbudai képviselőjelöltje

Az Újbuda Prizma munkatársai "céges munkaruhában, céges autóval" - megpróbálták eltávolítani.… Tovább olvasom