Délmagyar logó

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 13°C | 25°C Még több cikk.

Fidesz: nem látszanak a kilábalás jelei

A Fidesz szerint nincs egyetlen olyan mutató sem - hacsak a forintárfolyamot nem veszik ide -, amely azt mutatná, hogy közeledik a kilábalás a gazdasági válságból.
Navracsics Tibor Fidesz-frakcióvezető keddi sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: a Bajnai kormány féléves mérlege meglehetősen szomorú. "Nemhogy nem voltak képesek kezelni a válságot, de még arra sem képesek, hogy a válság intenzitását csillapítsák" - tette hozzá.

Leszögezte: Bajnai Gordon - aki szerinte gazdasági miniszterként személyesen is felelős volt a magyar gazdaság rossz teljesítményéért az elmúlt években - most miniszterelnökként sem képes megtalálni az ellenszerét a gazdasági válságnak.

A frakcióvezető szerint a kormányfő talán nem is keresi igazán az ellenszert, hiszen cinizmus és tájékozatlanság keveredik a szavaiban, amikor arról beszél, hogy az elmúlt tíz év halogatott reformjait kell most meglépni. Tíz évvel ezelőtt Magyarországnak semmilyen gazdasági és szerkezeti problémája nem volt - jelentette ki Navracsics Tibor.

Úgy látja: egy hivatalban lévő miniszterelnöktől nem megfelelő reakció azt mondani, hogy a magyarok már úgyis hozzászoktak a válságokhoz, ezért jól kezelik azokat.

Mint mondta, sorra érkeznek adatok, amelyek bizonyítják, hogy nemcsak a gazdaság, de a magyar társadalom is súlyos válságba került. Példaként említette, hogy míg tavaly összesen 11.504 cég ellen indult csődeljárás, idén év végére ezt a számot 15 ezerre becsülik. Kiemelte még a reálkereset drámai csökkenést, amely a magyar középosztályt érinti.

Megfogalmazása szerint Bajnai Gordon "szépen lassan elsüllyed Gyurcsány Ferenc kormányzati mocsarában és ugyanott tartunk, mint egy évvel ezelőtt".

A kettős állampolgárságról benyújtott javaslatukkal kapcsolatban a frakcióvezető kijelentette: bízik abban, hogy Gyurcsány Ferenc távozása után a szocialisták felülvizsgálják az öt évvel ezelőtti álláspontjukat, és támogatni fogják az indítványt.

Navracsics Tibor arra a kérdésre, hogy mi a véleménye Molnár Oszkár újabb kijelentéseiről, amelyet meg lehet nézni a youtube-on is, azt mondta: nincs különösebb véleménye róla.

Edelény polgármestere egy lakossági fórumon készült videofelvételen egyebek között úgy fogalmaz: "Én egy eléggé renitens képviselő vagyok, nem szavaztam meg az Európai Unióhoz való csatlakozást". Molnár arról is beszél, hogy a Fidesz engedélye nélkül nyújtott be egy javaslatot, ezzel annyira megsértette a frakciófegyelmet, hogy kirúghatták volna, de nem tették, vagy nem merték megtenni.

Olvasóink írták

  • 1. Írástudatlan-Tdi. 2009. október 20. 17:02
    „Míly bőlcs megállapítás! Ezt még én is tudom pedik csak egy párton kívüli egyszerű szakmunkás vagyok! Többek között ezért is nem szavazok a Fityeszre mert nem tellik töbre nekik csak az ilyen bőlcs meglátásokra. De a kivezető útról illetve a gyílkos Szocik megbuktatásáért semmit sem tesznek. Csak nagy nyálladzó köcsögök gyülekezete az orbán vezette Fityesz!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kapával és kaszával estek egymásnak a szomszédok

Kapával és kaszával támadtak egymásra két szomszédos család tagjai Pécsett. Tovább olvasom