Délmagyar logó

2017. 04. 26. szerda - Ervin 8°C | 22°C Még több cikk.

Fidesz: Nincs szükség újabb Gyöngyöspata-bizottságra

Budapest – A Fidesz parlamenti frakciója nem támogatja egy újabb gyöngyöspatai vizsgálóbizottság felállítását – közölte a kormánypárti képviselőcsoport sajtóosztálya a Jobbik elnök-frakcióvezetőjének hétfői kezdeményezésére reagálva.
A Fidesz sajtóosztálya tudatta: azért nem támogatják a Vona Gábor által szorgalmazott testület felállítását, mert már létezik egy bizottság, amely egyebek között arra is keresi a választ, hogy a magyar parlament ellenzéki pártjai milyen megfontolásokból próbáltak hasznot húzni a Gyöngyöspatán tavasszal történtekből.

Vona Gábor hétfőn nyílt levélben fordult Orbán Viktor miniszterelnökhöz, a Fidesz elnökéhez Balázs Józsefnek, a gyöngyöspatai térség fideszes országgyűlési képviselőjének közelmúltbeli kijelentéseivel kapcsolatban. A Jobbik elnöke emellett parlamenti vizsgálóbizottság felállítását is kezdeményezte az ügyben.

Balázs József ellen Juhász Oszkár, Gyöngyöspata jobbikos polgármestere tett feljelentést bűncselekmény gyanúja miatt azzal a telefonbeszélgetéssel kapcsolatban, amely kettejük között zajlott a gyöngyöspatai időközi polgármester választást megelőzően. A felvételen egyebek mellett az hallható – a Balázs Józsefnek tulajdonított mondatok között –, hogy „forrás oda megy ebben a térségben, akit én jóváhagyok. Akit nem hagyok jóvá, oda nem megy forrás. (...) Ezzel az írással vagy ezekkel a dolgokkal te ezeket a csapokat elzártad magad előtt".

Olvasóink írták

 • 5. 620829 2011. július 26. 18:25
  „<moderálva>”
 • 4. GondaIstván 2011. július 25. 17:00
  „Ezzel a fideszes klientúrával szerintem nem lehet megvalósítani azt a nagy ívű álmot, amit OV Tusnádfürdőn kifejtett.”
 • 3. Elendur 2011. július 25. 16:38
  „Azért van ennek egy tanúlsága: Ne beszélj telefonon politikussal, vagy ha igen, ne lepődj meg, ha előzetes figyelmeztetés nélkül rögzíti a beszélgetést... Amúgy ez nem törvénytelen? Ha igen, akkor a bíróságon nem vehető figyelembe, mint bizonyíték...”
 • 2. zoltanszabo 2011. július 25. 16:37
  „Mi van ? " Nincs szükség újabb Gyöngyöspata--bizottságban... ?????
  ENNEK így mi értelme ?????
  HOL A MODERÁTOR ????? MIÉRT írnak ilyen értelmetlen címet ?????”
 • 1. Ebgondolat 2011. július 25. 16:18
  „És még vajon hány balázsjózsefeket termelhetett ki a Forradalom. Egyszerűen gusztustalan, hogy 1-2 fideszes forradalmárnak a 2/3 már 3/3-ot jelent és egyfajta földesúrként pöffeszkednek a hatalomban, élet-halál urainak kijelölve magukat! Nagyon remélem, az ilyen balázsjózsefek is mielőbb elszámoltatás elé/alá kerülnek! Csak sajnos a fidesz már többször bizonyította, hogy kettős mércét alkalmaznak és az ő kutyájuk kölke más megítélés alá esik! Így sajnos minden esély megvan arra, hogy az ilyen balázsjózsefek addig pöffeszkedhetnek, míg egy valódi forradalom el nem söpri őket...”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kedvez a hűvös idő a parlagfű-allergiásoknak

A jelenlegi, hűvös, csapadékos időjárás, nem kedvez ugyan a strandolóknak, ám a parlagfű-allergiások fellélegezhetnek ezekben a napokban. Tovább olvasom