Délmagyar logó

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 14°C | 23°C Még több cikk.

Fidesz: nőtt a bizalom az egészségügy iránt

A bizalom növekedéséhez hozzájárul, hogy megkezdődött az egészségügyi dolgozók bérrendezése, de az is, hogy az állam sokkal nagyobb felelősséget vállal a dolgozók és a szektor működésével kapcsolatban -véli a szóvivő.
A Fidesz szerint a lakosság és az orvosok körében is nőtt a bizalom az egészségügy iránt. A párt szóvivője csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján egy friss felmérésre hivatkozva azt mondta: egyre többen látják úgy, hogy javult az ágazat állapota, a kormány és a kétharmados Fidesz-KDNP többségű parlament jó intézkedéseket hoz az egészségügy működése érdekében.

Selmeczi Gabriella szerint a bizalom növekedéséhez hozzájárul, hogy megkezdődött az egészségügyi dolgozók bérrendezése, de az is, hogy az állam sokkal nagyobb felelősséget vállal a dolgozók és a szektor működésével kapcsolatban. Az állami kézbe kerülés sokkal biztonságosabb működést tesz lehetővé, fejlesztések is indultak az ágazatban – jelentette ki.
Magyarország az egészségügy területén is jobban teljesít - folytatta a szóvivő, jelezve ugyanakkor, hogy sok tennivaló van még.

Emlékeztetett arra, hogy több mint 90 ezer dolgozó bére emelkedett – az orvosok nettó átlagkeresete 21, a szakdolgozóké 11 százalékkal -, a kormány pedig jelenleg is tárgyalásokat folytat a további növelésről. A hiányszakmákban dolgozók, például a házi gyermekorvosok pedig támogatás és ösztönzést kapnak.

Selmeczi Gabriella szavai szerint a Gyurcsány-Bajnai-korszak legnagyobb vesztese az egészségügy volt, amikor a dolgozók egyhavi fizetését vették el, a baloldal pedig összesen 400 milliárd forintot vont el az ágazattól.

A szóvivő az MTI kérdésére reagált a Magyar Kórházszövetség állásfoglalására, miszerint az ágazat alulfinanszírozott, és elengedhetetlen a gazdasági vagy műszaki területen dolgozók béremelése. Selmeczi Gabriella azt mondta: sok sikert, kitartást és erőt kíván a kórházszövetség újonnan megválasztott elnökének munkájához, az egészségügy állapotáról szóló megállapításokkal pedig maga is egyetért. Eredményes tárgyalást kíván Velkey Györgynek - mondta, jelezve: a Fidesz is nyitott arra, hogy több pénzt kapjon az egészségügy, ennek azonban az a feltétele, hogy az ország gazdasága jobban teljesítsen.

Olvasóink írták

  • 1. _csutak_ 2013. április 18. 19:41
    „Hazugság!
    Bővebben: nem mondanak igazat!
    Még bővebben: a pénz nélküli betegek szépen lassan meghalnak, mert a drága gyógyszerekre nem telik az OEP-nek:(
    Nem kell tagadni, mindenki tudja, tele van az internet rimánkodó szülőkkel, rokonokkal akik szerettük gyógyíttatására kérnek pénzt.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az Együtt 2014-PM politikusai nem írják alá a rezsicsökkentést

Úgy értékelik, az aláírásgyűjtés valójában politikai adatgyűjtés. Tovább olvasom