Délmagyar logó

2017. 04. 27. csütörtök - Zita 10°C | 24°C Még több cikk.

Fidesz: nullára kell állítani az ingatlanadó-kalkulátort

A Fidesz szerint az ingatlanadó-kalkulátort eleve nullára kellett volna állítani, ugyanis egy leendő Fidesz-kormány az első döntései között eltörli majd az ingatlanadót, és kamatosan visszaadja a pénzt a családoknak.
Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője az MTI-nek küldött közleményében arra reagált, hogy péntek délutántól elérhető a vagyonadó-kalkulátor az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) honlapján és az Ügyfélkapun keresztül is.

A szóvivő közölte, kár volt annyit vesződni az ingatlanadó kalkulátorral, hiszen azt eleve egy stabil 0-ra kell beállítani.

"Egy leendő Fidesz-kormánynak ugyanis egyik legelső döntése lesz a magyar embereket igazságtalanul sarcoló ingatlanadó eltörlése. Ha pedig az MSZP-kormány mégis beszedi az ingatlanadót, a Fidesz-kormány azonnal és kamatosan visszaadja a pénzt a magyar családoknak" - fogalmaz a helyettes szóvivő.

Szollár Domokos kormányszóvivő pénteken azt mondta az MTI-nek, hogy a 2010. évi adóátrendezés egyik "nagy vívmánya" a vagyonadó bevezetése, mert az teremtette meg a munkára rakodó terhek csökkentésének fedezetét. A vagyonadó tette lehetővé, hogy 2010-től jelentősen csökkent a személyi jövedelemadó, mellyel szinte minden adózó jobban jár, de különösen az átlagosan keresők.

Olvasóink írták

 • 5. flexsnake 2010. január 10. 17:34
  „,, Fidesz-kormány az első döntései között eltörli majd az ingatlanadót, és kamatosan visszaadja a pénzt a családoknak."
  Há kezit csókolom áz jó lesz, má loptam is zsákokat amiben házávigyük ;)”
 • 4. achilleus 2010. január 09. 10:15
  „Sajnos nincs az az új adófajta, ami "ezeknek" elég lenne. Valahol elfolyik a pénz! (Legtöbben sejtjük is, hogy hol.) Gondold el van egy lyukas dézsa, amibe öntjük a vizet. Nem elég a vízszintet nézni!!! Meg kellene keresni a lyukat, és azt betömni, ahhoz, hogy a vízszint állandó maradjon. Viszont az lyuk csak egyre tágul! Na azt kellene már szemügyre venni, de "ezek" nem fogják!
  Sajnos itt sokan csak a vízszintet nézik, arról, hogy mi /nyány újabb-és-újabb lyuk/ van a víz alatt, arról fogalmuk sincs.”
 • 3. asztenoszsz 2010. január 08. 21:35
  „Most is rengeteg igazságtalanság van, lásd: megvásárolt rokkant nyugdíjak, vagy 10 éve nyugdíjban lévő diplomásnak (41 évi munkaviszony után) 40 ezerrel kevesebb a nyugdíja, mint egy frissen nyugdíjba vonuló, ugyanolyan munkakörben dolgozottnak. Pedig közben évente emelések voltak. Vagy: 250 - 300 000-es nyugdíjak...”
 • 2. papus3 2010. január 08. 21:29
  „Különben a vagyonadó a Fidesz áprilisi programjában megjelent,mint bevezetendő adó!”
 • 1. papus3 2010. január 08. 21:15
  „Honnan veszi rá a pénzt?Egy másik/súlyosabb/adóból?Nem a gazdag fog fizetni,hanem te,kisember!!!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiraboltak egy takarékszövetkezetet

Kiraboltak egy takarékszövetkezeti fiókot a Heves megyei Horton pénteken. Tovább olvasom