Délmagyar logó

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 8°C | 18°C Még több cikk.

Fidesz: nyílt tervezést folytat a felsőoktatási koncepcióról a kormány

Navracsics Tibor és Hoffmann Rózsa annak érdekében konzultál a hallgatókkal a felsőoktatási törvénytervezetről, hogy az mindenki számára előnyös és elfogadható legyen - mondta Selmeczi Gabriella.
Kunhalmi Ágnes szocialista politikus szombaton közleményében úgy vélekedett: az, hogy Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter újra személyesen tárgyal a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájával jövő héten Hoffmann Rózsa államtitkár helyett, azt mutatja, a ma ismert köz- és felsőoktatási koncepciók még mindig nem tekinthetők a Fidesz-KDNP végleges álláspontjának, vagyis folytatódik az "ötletelés", miközben a törvények elfogadását idén szeptemberre hirdette meg eredetileg a kormány.

Selmeczi Gabriella erre - szintén közleményben - úgy reagált: a kormány nyílt tervezést folytat, ami azt jelenti, hogy kormánytagok és államtitkárok is közreműködnek a konzultációban.

Hozzáteszi: a polgári demokráciákban ez elfogadott, természetes munkafolyamat, nincs abban semmi meglepő, hogy a kormány több tagja is részt vesz az egyeztetésben. A kormánypárt szóvivője szerint az MSZP nem tud mit kezdeni a konzultáció fogalmával, hiszen kormányzásuk idején a szocialisták semmibe vették az emberek véleményét.

Ahhoz szoktak hozzá, hogy kijelölnek egy illetékes tagot a soraikból, aki aztán érdemben soha nem hallgatja meg a résztvevőket - fogalmaz. Selmeczi Gabriella szerint nem csoda tehát, hogy a szocialisták számára idegen a hallgatók érdekét szolgáló egyeztetés, és csak ötletelésnek fogják fel.

Olvasóink írták

 • 2. DMagóg 2011. október 23. 10:09
  „"... a szocialisták semmibe vették az emberek véleményét."

  Gabika! Könnyre fakadtam! Ezt mégsem kellett volna!”
 • 1. Koszta 2011. október 22. 19:00
  „9349779,
  Nem vitatom, hogy a politikusok nem az igazság bajnokai, egyik oldalon sem, de nem értem, hogy a nyugdíjrendszernek mi köze a felsőoktatási koncepcióhoz... Ugyanakkor a nyugdíjakat először a magánpénztárak nyúlták le az államtól, ha jól emlékszem és annyira jól kezelték, hogy most rengetegen 0 Ft hozadékot kaptak, mikor az állam visszavette azt, ami korábban is állami volt... Ha sok magánpénztár 0 Ft-ot hozott ki ennyi év alatt, mint hozadék az annyira jó? Annyival jobb mint az állami?
  Ugyanis a tőkeérték, a kötelező befizetés, ami korábban ki lett víve kezelésre a magánpénztárakhoz, az a korábbi, állami befizetésekből ment ki magán kézbe. Csak ezen részt, a kötelező befizetéseket vette vissza az állam a saját kezelésébe, visszaállítva a korábbi állapotot. A hozadékot, amit a magán "szakértelem" hozzátett e befizetésekhez, a hozadékot mindenki megkapta... Visszakapta. Kézhez kapta. Sokaknál ezen "eredmény" 0 volt. Ennyi volt a hozadéka a magánosításnak. Holott több éven át használta, "forgatta" a magánpénztár a befizető(k) pénzét. Ez becsületes vagy becstelen?
  Én is szívesen használnék pár milliárdot néhány éven át, majd adnám vissza évek múlva a tőkeértéket... Ha ki tudnám bulizni... "becsületesen"...
  De mint mondtam, ez nem ide tartozik.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tüntetés az Új Színház előtt

Szombaton délután megtelt az Új Színház előtti téren színészek, más művészek és közéleti… Tovább olvasom