Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Fidesz: öt éve nem volt ilyen kevés regisztrált álláskereső Magyarországon

Selmeczi Gabriella elmondta: a foglalkoztatást ösztönző adópolitika és a kormányzati programok nagyon jól kiegészítik egymást.
Magyarországon 36 hónapja folyamatosan nő a foglalkoztatottak száma, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adatai szerint pedig öt éve nem volt ilyen kevés regisztrált álláskereső, számuk egy év alatt 20 ezerrel csökkent - jelentette ki szombati sajtótájékoztatóján a Fidesz szóvivője Budapesten.

Selmeczi Gabriella elmondta: a foglalkoztatást ösztönző adópolitika és a kormányzati programok nagyon jól kiegészítik egymást. Az év első négy hónapjában 58 ezerrel dolgoztak többen, mint egy évvel korábban.

A pénteken nyilvánosságra hozott, legfrissebb Eurostat-adatok szerint Magyarország foglalkoztatásban is jobban teljesít, mint más európai országok. Az ország kilépett a recesszióból, az első negyedévben Magyarországon kívül csak két uniós ország tudott gazdasági növekedést produkálni - mondta Selmeczi Gabriella.

Mint elmondta: Görög- és Spanyolországban 27 százalékos, Portugáliában csaknem 18 százalékos a munkanélküliség. "Magyarország már nem tartozik ebbe a körbe, amióta új vezetése van országnak, egyre biztatóbbak az ország gazdasági teljesítményének adatai" - fejtegette.

Hangsúlyozta: Magyarország pénzügyileg talpra állt, és már nem szorulunk mások segítségére. Mint fogalmazott: a Gyurcsány-Bajnai kormányok alkalmatlanságának árát kamatostul kellett visszafizetni az IMF-hitelek formájában. Hozzátette: stabil az ország költségvetése, ezt is kevés európai ország mondhatja el magáról. A Fidesz bízik abban, hogy június 21-én az Európai Unió kiengedi Magyarországot a túlzottdeficit-eljárásból.

A Fidesz szóvivője reagált Bajnai Gordon pártalapítási kísérletére is. Mint elmondta: a baloldalon csak a névtáblákat cserélik a pártok, de a politikusok ugyanazok maradtak. Álláspontja szerint már a baloldali politikusok is csak szánalmasan nevetgélnek Bajnai Gordonon. Miközben a baloldal egymással küzd, nem foglalkoznak az ország helyzetével - tette hozzá Selmeczi Gabriella.

Olvasóink írták

 • 12. Roland1000 2013. június 16. 13:30
  „Öt évre nem hagyták el ennyien az országot - hála nagyszerű politikusainknak és a csodás gazdaságpolitikájuknak -, mint amennyien most, és már most szólok: javulni fog még a statisztika, mert egyre többen fogják úgy érezni, hogy vagy éhezik, vagy külföldön dolgozik...”
 • 11. aas 2013. június 16. 07:51
  „Természetesen kevés a regisztrált! Tessék már tudomásul venni hogy 10 fiatalból 9 külföldön él és soha nem jön vissza a szülőhazájába. Szégyen ez az ország a fiatalokat elüldözzük a románt, szerbet, ukránt stb.stb. meg havi százezrekkel támogatjuk és adunk neki munkát. Aki idősebb az meg nem kér a munkaügyi központos megaláztatásból. Személyes ismeretségeken keresztül tudom, hogy a munkaügyis ügyintézők azzal fogadják a regisztráltakat hogy sajnos munkát nem tudnak ajánlani. Aki már minden tanfolyamot elvégzett az minek regisztráljon? Hogy esetleg több év munkanélküliség után 1 cég pár hónapra támogatást vegyen fel rá. Utána mi lesz? A cég 99%-ban kirúgja helyére felvesz 1 új támogatottat ő meg mehet a francba évekre. Ez Magyarország a kamu adatok országa. A hírekben is a regisztráltakat említi és mi van a több százezres tömeggel aki nem vállalja a munkaügyi központok idétlenkedését? Azok számát is tessék hozzáadni a számokhoz és akkor ismét az jön ki hogy siralmas a helyzet. A közszférában Szegeden több olyan eset van hogy az illetőnek semmilyen kompetenciája, végzettsége nincs 1 álláshoz de vagy jól feküdt vagy valakinek a rokona és felveszik. Ez tiszta középkor!!! Szégyen!!!”
 • 10. öreganyó 2013. június 15. 23:25
  „Több gyermekes anyuka bejelentkezne, hogy munkát vállalna. Munkahelye uk-muk-fuk megszűnt régebben, tehát
  lépni kell. A hölgy jegyzi a végzettségeket ( immel- ámmal, lehet, hogy neki fele sincs ). Csak úgy elejtett
  szóként elhangzik, miért kellett ennyit tanulni? Aztán jönnek a konkrét dolgok, bizony nehéz lesz a gyerekek
  miatt, na meg a túlképzettség miatt helyet találni. 4, 6 órás, esetleg táv munka? Ugyan már hol él?
  Igen, ez a jövőkép!!!! Legyen gyermek jó sok, maradjanak a nők otthon neveljék a gyermekeket, őrizzék a
  tűzhely melegét. Ha a skatulyából kikandikál, kopp a fejére ott maradsz!! Anyagi gondok vannak? Tanulj meg semmiből valamit csinálni. Egy nő többre vágyik, netán hasznát venné annak amit 17-18 évig tanult, plusz az
  anyagi befektetés. Tényleg miért kellett ennyit tanulni, sokoldalúnak lenni? Minderre ráfejel a hetedikes gyerek, mikor hazamegy az iskolából, és kijelenti, semmi értelme tanulni! Látod anya te is mire jutottál a sok iskoláddal?
  Mit tehet a szülő? Magyarázkodik. Tanuljál gyermekem, a tudást nem vehetik el tőled, majd meglátod megéri.

  iskolából, és kijelenti, hogy semmi értelme tanulni, mert látod anya mire jutottál”
 • 9. queenmargareth1 2013. június 15. 21:03
  „MERT NEM REGISZTRÁLUNK!MINEK?Én 3 évig voltam regisztrált, semmire nem mentem vele, csak stat. adat. hát azt meg nem adok.”
 • 8. C6H12O6 2013. június 15. 19:54
  „Ha például bezárnák a munkaügyi hivatalt akkor meg nullára csökken tisztán statisztikailag a regisztráltak száma. Ettől még a foglalkoztatottaké nem fog nőni. A közmunka pedig szerintem senkinek nem életcélja valószínűleg, ezen felül gondolom nem is számít nyugdíjas állásnak. Egész pontosan mivel léptünk ki a recesszióból? Mivel még mindig az elbocsátások növekedéséről lehet sűrűbben hallani, plusz a nyugdíjba menők helyett sokszor senkit nem vesznek fel.”
 • 7. _csutak_ 2013. június 15. 19:53
  „Matolcsi Elvtárs elszóltam magát és elismerte, hogy minimum félmillió magyar kiment a terror elől külföldre.
  Nem kell atomcsapás, robbantás a terrorhoz, elég ha csak azt nézzük ahogy bánik a fidesz kormánya a lakossággal!
  A rokkantakat, betegeket lényegileg halálra ítélték, no nem egyértelmű törvényekkel, hanem olyanokkal, amelyek vége Nürnbergben kötelet ért!”
 • 6. macusnéni 2013. június 15. 19:15
  „Ekkora hazugságokat,hogy csökkent a munkanélküliség,remélem még Ők sem hiszik.Mivel 3 hónap lejár,utána mehet az illető Isten hírével.Jó ha kap 22.800,-Ft-ot ha szerencséje van.A közmunka meg egy nagy nulla,egy kényszer,mert sok értele se nincs.A másik oldalnak mutogatnak,hogy az a hibás,Ők is hazudnak éjjel nappal.”
 • 5. roxper 2013. június 15. 15:10
  „A másik oldalt kell megnézni, a foglalkoztatottság nem nőtt a 300.000 közmunkás ellenére sem, tehát csomóan kiestek a munkaerőpiacról, 3 hónapig kaptak egy kis aprót és ennyit volt, ha véletlen valakinek fel tudnak ajánlani egy kis képzést az is kitörölheti a 32.000 Ft-jából, úgy hogy 8-16-ig tanul ezért a hatalmas összegért...”
 • 4. Qllancs 2013. június 15. 14:37
  „a munkaügyiközpont EGY nagy : O !!!!
  Csak tömeg, meg lenézés...holott 2 X annyi a végzettsége a delikvensnek..mint aki ott ül az asztal túl oldalán !!

  <moderálva> nem érdekli a másik oldal .”
 • 3. Qllancs 2013. június 15. 14:29
  „Ekkora marhaságot ! Ezek nem normálisok..esküszöm ! <moderálva> gabika ...HAZUGSÁG !!!!
  Mert a korábbi 9 hónap helyett, ma CSAK 3 hónpig jegyzik ! Azután kilökik az utcára !!! Közmunka ..NEM MUNKA !! te szerencsétlen !!!!

  Se a segély..meg a 47 000.- ft . Míg ezek adó fizetés nélkül..több tízmilliókat vesznek fel !!!Mit dumál ez a némber ???

  576 000 a jegyzett--ebből kb. 30 % fiatal. márc, ig. Akik most végeztek..még hozzá jön pluszban ! szept, től !!

  Hogy nem szakad rájuk az ég ! Ekkora hazugságokat !!!

  NEEEEEE törölj !!!!!”
 • 2. métely 2013. június 15. 13:43
  „Na, igen, attól, hogy nem regisztrált munkanélküli valaki, még javában lehet állás nélkül. Sokan zokszó nélkül fizetik a TB-t maguk után, és már elegük lett a munkaügyi központban: a sorban álláson kívül másra nem számíthatnak... Ezek az emberek vajon hol vannak nyilvántartva? Azokról ne is beszéljünk, akik kivándoroltak... Ennyit a nagy örömködésről...”
 • 1. franckarika2 2013. június 15. 13:37
  „Hol él Selmeczi?
  Az én nagylányom fogta a családját és kiment Angliába dolgozni. Se ő, se a férje, se a nagykorú gyereke nem regisztráltatta magát.
  Ez 3 ember, és a többi aki hasonló cipőben jár??????
  Nem regisztrálnak, csak simán itt hagyják ezt az országot.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már senki sincs kórházban az uszodai klórgázszivárgás miatt

A négy felnőtt még péntek este elhagyta az intézményt, a három gyermeket pedig szombat délelőtt… Tovább olvasom