Délmagyar logó

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 26°C Még több cikk.

Fidesz: példátlanul nagy támogatása van a rezsicsökkentésnek

A rezsicsökkentés megvédésére irányuló petíciót 2,2 millióan látták el kézjegyükkel - mondta Kocsis Máté.
Példátlanul nagy sikernek nevezte a rezsicsökkentés megvédésére irányuló országos aláírásgyűjtést a Fidesz kommunikációs igazgatója kedden Szigetváron.

Kocsis Máté a témában rendezett lakossági fórumot megelőző sajtótájékoztatón azt mondta: a rezsicsökkentés megvédésére irányuló petíciót 2,2 millióan látták el kézjegyükkel, és ezelőtt még nem volt olyan kezdeményezés, olyan ügy Magyarország történetében, amelyet ennyi ember támogatott volna.

"A rezsiharcnak azonban még nincs vége, szükség van ennek a 2,2 millió emberből álló közösségnek az összetartására, mert számítunk a további támogatásukra" - tette hozzá.

A kommunikációs igazgató szavai szerint erre azért is szükség van, mert a kormány és a Fidesz rezsicsökkentési akcióját komoly támadások érik bel- és külföldön egyaránt.

Ezeket a támadásokat "széles körben, mindenféle módszerrel" azok a "mohó multik és uniós bürokraták" intézik, akik rossz szemmel nézik, hogy e döntéssel megfosztják őket az extra profittól, és a pénzt visszaadják az embereknek - közölte.

Tiffán Zsolt, a térség fideszes országgyűlési képviselője arról szólt, hogy a rezsicsökkentéssel kapcsolatos aláírásgyűjtő íveket Baranya megyében 82 ezer, ezen belül a szigetvári választókerületben 22 ezer ember írta alá.

Úgy vélte: bizalmat szavaztak annak a kormánynak, amely nyolc évnyi szocialista kormányzás után egyértelműen a magyar emberek oldalára állt, az ő pénztárcájukat, életüket óvja azzal, hogy a korábbi folyamatos rezsinövelés helyett 2010-ben befagyasztotta és most 20 százalékkal csökkenti a rezsiköltségeket - mondta.

Olvasóink írták

 • 8. core2 2013. szeptember 18. 15:12
  „rezsiharc:
  http://www.hir24.hu/Root/Shared/Pictures/2013/09/16/Rezsidemon-gif.gif”
 • 7. csonakos 2013. szeptember 18. 13:04
  „6. x 2013.09.18. 00:02
  Hiába véded ezt a tesze tosza Orbánt! Tehetségtelen a bérek emelése terén csak máséval tudja a csalánt verni! Közmunkabérekre futja, így az árakat is leszorítja a szolgáltatók kárára és természetesen az elbocsájtott emberek kárára! Akinek nincs, nem lesz még közmunkája sem annak mindegy, mennyit nem tud kifizetni ha életre sem jut neki!”
 • 6. x 2013. szeptember 18. 00:02
  „1. csonakos, falra hányt borsó: "... Nem tudja a béreket a nyugdíjakat európai szintre vinni! ..."
  - Ha vinné, akkor pedig azt kifogásolhatnád, hogy az miatt lenne kevesebb munkahely, lásd:
  "... Merci gyár komcsi kormány alatt komcsi polgármester alatt mégis Kecskeméten épült, ..."
  - Ugyanis az ilyen "Merci-gyárak" az európai szinten alacsony bérszínvonal miatt épülnek Magyarországon. Igazi ördögi kör, még rosszabb, ha ilyenek sem épülnek, viszont általános javulás tőlük nem várható el, az ország összességében továbbra is szegény marad. (Hányszor ismételjem még?)
  - Vádolhatod "az elmúlt száz év" történetét, nincsen az országnak annyi olyan terméke, ami gazdagíthatná.”
 • 5. xenopus 2013. szeptember 17. 21:30
  „Véleményem szerint ha azt kérdezték volna az emberektől, akarnak-e fizetésemelést, akkor az még példátlanul nagyobb siker lett volna. Nem értem ezen most miért kell napokig lovagolni? Van olyan az országban aki azt mondta hogy az ő rezsiét ne csökkentsék? Szerintem ilyen ember nincs! Akkor meg miről beszélünk? Azt hiszi Orbán, hogy most mindenki hasra fog esni? Már előre sejtem, ez csak a választásokig fog tartani. Utána jönnek a megszorítások! Van rá egy százasom!”
 • 4. queenmargareth1 2013. szeptember 17. 21:09
  „példátlan, mert nem tud példát mondani:)”
 • 3. petrov 2013. szeptember 17. 20:41
  „Ingyen sör ?? Még nagyobb támogatottság...”
 • 2. szatyi 2013. szeptember 17. 19:27
  „Ő bizonyára nem volt a 2.2 millió támogató között:
  http://www.atv.hu/belfold/20130917-rezsihaboru-kitettek-a-fidesz-forumrol-bajnai-emberet”
 • 1. csonakos 2013. szeptember 17. 19:25
  „Valójában ha megnézzük ezt az egész rezsicsökkentést láthatjuk benne a kormány - Orbán által vezetve - beismeri nem tud mit kezdeni a bérekkel! Nem tudja a béreket a nyugdíjakat európai szintre vinni! Így olyan törvényekkel kényszeríti a szolgáltatókat a rezsi csökkentésére amely nem befolyásolja a költségvetést! Máséval veri! Közben a mestreségesen alacsonyra vitt inflációval elleplezi a soha nem látott magasságokba törő élelmiszer árakat. Igen, de az Isten adta nép jár vásárolni és egyre többen látják a pénzük már huszadikán elfogy! Van akinek ez már tizenötödike! Aztán jön - akinek még van - a folyószámla hitelből való élés! Tartalék a nagy többségnek - kétharmadnak - már nincs mert fölélték vagy nem is volt soha! Így csúszik egyre lejjebb mindeki, kivéve a haveri kört!
  Ki nem örül a rezsicsökkentés szeletének? Azok akiket csak kis részben érintenek ezek a költségek! Ebből ők kimaradnak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fának csapódott egy autó a 81-esen

A Mórnál történt balesetben a sofőr életét vesztette. Az autó a felismerhetetlenségig összetört. Tovább olvasom