Délmagyar logó

2017. 11. 21. kedd - Olivér 1°C | 8°C Még több cikk.

Fidesz: provokáció a Jobbik Horthy-szoboravatása

A Jobbik vasárnap délelőtt leplezi le Horthy Miklós egykori kormányzó mellszobrát a Hazatérés temploma alapkőletétele és az első bécsi döntés 75. évfordulóján.
A Jobbik politikai provokációjának tartja és elítéli Gyöngyösi Márton, az ellenzéki párt képviselője vasárnapi szoboravató akcióját Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője, a belváros polgármestere.

Rogán Antal azzal összefüggésben küldte el erről szóló közleményét az MTI-hez, hogy a Jobbik vasárnap délelőtt leplezi le Horthy Miklós egykori kormányzó mellszobrát a Hazatérés temploma alapkőletétele és az első bécsi döntés 75. évfordulóján.

A kormánypárti politikus szerint "a provokatív akció" ürügyet szolgáltat majd a nyugat-európai baloldali lapoknak, hogy a következő hetekben "antiszemitizmust kiáltva", rossz színben tüntessék fel Magyarországot.

A Fidesz frakcióvezetője hozzáteszi: "a tüntetést szervező baloldali prominensekhez" viszont nem kívánt csatlakozni, "hiszen nem szabad elfelejtenünk, hogy ugyanennek a baloldalnak az országgyűlési képviselői alig egy hónapja még közös parlamenti indítványt írtak alá és nyújtottak be a Jobbikkal és Gyöngyösi Mártonnal".

Olvasóink írták

 • 5. _csutak_ 2013. november 03. 18:05
  „Szeretem amikor keverik a szezont a fazonnal!
  Rózsa Ferenc, Bokányi, Sallai és Fürst nevéhez nem tapad 800.000 igen nyolcszázezer ember halála!
  Ma több nem kimondottan balos oldalon a fenti számot írták, tehát ez az amit Horthynak köszönhetünk.”
 • 4. Qllancs 2013. november 03. 18:00
  „rogán Tóni ..a szoboravatón a Jobbik volt jelen--mi köze a baloldalhoz ??? ezek megint nem látnak a narancsosködben. A Jobbik..nem ellenzékben van..ha nem a fidesz oldalon. v. nem ???”
 • 3. pachakuti 2013. november 03. 16:48
  „A jobbikos vagy csak egyszerűen nemzeti érzelmű emberek joggal tarthatják provokációnak, hogy Szegeden még 2008-ban is avathatnak Rózsa Ferencnek domborműves emléktáblát, vagy az, hogy 2013-ban is utca viselheti például Bokányi, Sallai és Fürst emlékét!”
 • 2. _csutak_ 2013. november 03. 14:27
  „Egy tömeggyilkos szobrát csak fideszes engedéllyel kaphatott szobrot,
  tehát a fidesz ezzel a nemzetgyalázással egyetért :(”
 • 1. Pirát 2013. november 03. 11:58
  „Csak a narancsködbe úszó .....-bérencektől kérdezem: a <moderálva> Gyula szoboravatásakor mért is nem szíveskedtek óbégatni ???”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálra gázolták a gyalogost

A baleset szombat éjjel történt az 57-es úton, Szederkény és Szajk között. Az 53 éves nő a… Tovább olvasom