Délmagyar logó

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -5°C | 1°C

Fidesz: sikeres a közmunkaprogram

Tavaly már 300 ezer fölött volt azok száma, akiket bevontak a közmunkaprogramba - mondta Selmeczi Gabriella.
Sikerként könyveli el a Fidesz a közfoglalkoztatást célul tűző Start-munkaprogram eredményeit - mondta a párt szóvivője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Selmeczi Gabriella közölte: tavaly már 300 ezer fölött volt azok száma, akiket bevontak a közmunkaprogramba. Megjegyezte, 2012-ben 132,5 milliárd forinttal támogatta a kormányzat a közfoglalkoztatási programokat, az idén pedig ezt további 21 milliárddal növeli.

A közmunkaprogram előnyei között említette a szóvivő, hogy javítja az érintettek önértékelését, jó hatása van a helyi közbiztonságra, legalizálja a jövedelmeket, mintát ad a fiataloknak és munkahelyeket teremt a kisvállalkozásoknak.

A tájékoztatón Mágori Józsefné, Makó és térsége fideszes országgyűlési képviselője több helyi programot is ismertetett, így például az egyik leglényegesebbet, a 22 évig egyáltalán nem gondozott csatornarendszer kitisztítását, amely - magyarázta - nagyon fontos volt az Alföld legmélyebb pontján fekvő makói térségnek, ár- vagy belvíz esetén ugyanis "minden úszik" azon a területen.

Beszámolt arról is, hogy körzetének három településén a középületeket fűtő biokazánokat állítottak üzembe, az azokhoz szükséges fűtőanyagot pedig a közmunkások gyűjtötték össze az erdők tisztítása során.

"Üzenem a flaszterpolitikusoknak, hogy az emberek kedvét ne vegyék el a közmunkától, és kérem őket, hogy ne bántsák meg azokat, akik önként, jó kedvvel munkát végeznek, és végre az emberi önbecsülésük visszatért" - mondta a politikus. Úgy fogalmazott: "nem értem a pesti politikusokat. Az én választókerületemben mindenféle párthoz tartozó polgármester van, és mindenki nagyon örül ennek a lehetőségnek".

Az MSZP hétfői sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagálva - Nyakó István a közmunkaprogram szabályainak megváltoztatását, a közmunkás-szakszervezet pedig a közfoglalkoztatottak bérének emelését követelte - Mágori Józsefné közölte: január 1-jétől a közmunkás-minimálbér a szakképesítés nélküliek esetében 75 500 forint, a középfokú iskolai végzettséggel vagy szakmunkás-bizonyítvánnyal rendelkezőknek pedig 96 800 forint a közfoglalkoztatási bérük.

Olvasóink írták

 • 13. DMagóg 2013. január 08. 15:18
  „Volt (van?) szakmunkás képzés, ami még ért is valamit.
  Közmunkás képzés van? Ja, a felsőoktatásban!?”
 • 12. történész 2013. január 08. 11:26
  „Na ez a Magyar ember.Nem hazudtolja meg önmagát.Nincs olyan akit ne mocskolna.ha a közmunkást kérdeznénk meg az itt nyilatkozókról az úgy lehet pont ezt mondaná a szerződéses szunyókálóról..Mi a francért van az,ha nem tudunk mi mondani akkor mindjárt átkozódunk ??

  nekem volt közmunkás alkalmazottam,százszor jobb volt mint a hivatásos állomány, nem variált, nem talált kifogást,és nem ment táppénzre ha rendkívüli műszakra kellett menni és akkor sem ment táppénzre, ha letelt a szabad napja..

  aas..

  próbáld ki ,ha eljutsz a diplomáig egyszer,hogy milyen érzés lesz tanári diplomával füvet vágni..aztán ítélj.”
 • 11. aas 2013. január 08. 10:18
  „Az a közröhej, hogy sokan nem tudják azt, hogy 1 közmunkás aki 8 általánost végzett 1012 utolsó időszakában nettó 60-ért aludt egy szegedi munkahelyen. Akkor kérdem én ez nem a kommunizmusban emlegetett mondva csinált munkahely. Sajnos sok szegedi cég legyen az akár állami is fel sem vesz hosszú távra megbízható munkaerőt. Inkább a támogatásokért felveszi a lusta, mihaszna munkaerőt. (tisztelet a kivételnek) a többség csak oka fogyott munkát végez.”
 • 10. kumisz 2013. január 08. 10:05
  „Megvan a napi "kellemes" téma. Bármibe lefogadnám, hogy ezek a ...... nem is tudják mennyit ér a 47000!”
 • 9. Falcao 2013. január 08. 09:12
  „Mágoriné már bemutatta, hogyan kell a munkát végezni. Ha jól emlékszem szépen pihengetett (szépen fogalmazva) a Parlamentben. Hát gratulálok!”
 • 8. Együgyű 2013. január 08. 09:04
  „,,Fidesz: sikeres a közmunkaprogram"
  Hű de érdekes ez a nyilatkozat is. Ha annyira sikeres a közmunka program a Fidesz-KDNP vallásos pártszövetség parlament tagjai miért nem kérnek belőle. Nagy dohányért és kiváltságokért hajlandóak csak politizálni. A legtöbbjük még effektíven nem is dolgozott. Őket kellene már a munka világába bevezetni a közmunka programon keresztül. A Fidesz: sikeres a közmunkaprogramjába először kifli rágó Gabikát kellene a sikeresnek vélt nyilatkozata után oda tessékelni. Mert ugye csak három hónapra garantálják annak, aki oda bekerül az oltári nagy gázsit. Aki a fenti kiváltságos helyzetbe nem kerül, be az hoppon marad. A pártszövetség fel sem fogja, hogy Magyarországra jól megfizetett munkahelyek kellenének. Azonban ezek teremtése idecsalogatása az Ő érdekeiket nem szolgálja. Mágori Józsefnének meg jó alukálást kívánok a meleg parlamentben a jól megérdemelt gázsijáért. Mert ez a kaszt így is jól el van, Bármilyen rossz helyzetben van az ország, bármilyen volt az utóbbi két év és az elmúlt nyolc év húszon valahány év.”
 • 7. zehn 2013. január 08. 08:47
  „Javaslom a szenátor asszonynak,végezzen egy kis közmunkát 47 ezerért, ha jó kedvet,boldogságot szeretne érezni.
  H.... ....a!”
 • 6. pog 2013. január 08. 08:31
  „ezek rosszabbak mint a korábbi kormány azok legalább elismerték,hogy "hazudtak" de ezek minden cselekedetük még a negatív is a "népet szolgálják"minden jól csinálnak...csak ők az okosak..”
 • 5. árokír 2013. január 08. 08:17
  „... és ezek ezt sikernek nevezik????”
 • 4. roxper 2013. január 08. 08:03
  „Jaj, ha ezt teljesen beszámítják a statokba, akkor még rosszabb a helyzet és nem 50e, hanem még ennél is több ember tűnt el a versenyszférából...”
 • 3. Egyolvasó 2013. január 08. 07:55
  „Javaslom a képviselő asszonyságnak, hogy nézzen jobban szét Makón, mert van olyan hely a városban ahol lassan már a víz sem fog átfolyni a csatornán mert annyira el van tömődve a cső bejárata.”
 • 2. balihoho 2013. január 08. 07:39
  „Azt is tudni kell, hogy közmunkára, nem önként dalolva mennek az emberek, hanem törvény kötelezi őket arra, hogy közmunkát vállaljanak, noha ez ellentétes az alaptörvény rendelkezésével, miszerint, mindenkinek joga van, a szabad munka és munkahely megválasztásához. miről vinnyog Selmeczi?”
 • 1. balihoho 2013. január 08. 07:34
  „Vigyázat! Ezek a szép számok bruttóban értendők! Nagyjából felét kapják a dolgozók ennek az összegnek, csaknem felét levonják, adók, járulékok formájában, és sajnos a nettó már nem mutat olyan rózsás képet.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hoffmann Rózsa: komoly források jutnak a felsőoktatásra

Az oktatási intézmények január elsejei átvétele zökkenőmentesen zajlik - mondta az oktatásért… Tovább olvasom