Délmagyar logó

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 10°C | 16°C Még több cikk.

Fidesz: szándékosan akadályozzák az LB elnök megválasztását

Mondvacsinált indokokkal blokkolják a szocialisták a Legfelsőbb Bíróság elnöki posztjának betöltését, a Fidesz szerint. Navracsis Tibor a sikertelen főbíró választásra reagálva hétfőn a Parlamentben azt mondta, okkal feltételezhetik, hogy a szocialisták a zavart szándékosan idézik elő, és az a céljuk, hogy a politikai befolyás lehetőségét megteremtsék a jogállami alapintézményekben.
Az ellenzéki politikus szerint a hétfői szavazás is sajnálatos módon bizonyította, hogy a szocialisták minden előzetes szóvirág ellenére a rombolás, a destruktivitás útján járnak. Navracsics Tibor egyebek mellett emlékeztetett arra, hogy legfőbb ügyészt is a szocialisták makacskodása miatt kellett újra és újra jelölnie a köztársasági elnöknek.

A Fidesz frakcióvezetője szerint az MSZP-s politikusok mostmár a jogállam alapintézményeinek működését veszélyeztetik. "Mi lehetne más az ok, minthogy zavarosban jó halászni?" - mondta Navrcsics Tibor, hozzátéve: ha zavarosak a viszonyok, a politikai befolyást jobban lehet érvényesíteni. Navracsics szerint most is okkal feltételezhetik, hogy ha a szocialisták ennyire ellenére vannak annak, hogy a jogállam alapintézményei megszilárduljanak, akkor a zavart szándékosan idézik elő, és az a céljuk, hogy a politikai befolyást lehetőségét megteremtsék ezekben az intézményekben.

Az ellenzéki politikus szerint mindezt a jogállam sínyli meg, egy olyan időszakban, amikor most amikor közrenddel meglehetősen sok probléma van, a jogállam alapjaiban rendülhet meg a szocialisták felelőtlen politizálása miatt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A BKV jutalmazta a kábeltolvajokat fogó rendőröket

Összesen félmillió forint jutalmat kaptak a BKV-tól azok a rendőrök, akik kábel tolvajokat fogtak a… Tovább olvasom