Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Fidesz: Szekeresnek azonnal távoznia kell

Azonnali lemondásra szólította fel a Fidesz Szekeres Imre honvédelmi minisztert; az ellenzéki párt szerint megdöbbentő és elképesztő mindaz, ami a tárca környékén történik.
Csampa Zsolt, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának fideszes tagja pénteki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: a Honvédelmi Minisztériumban (HM) uralkodó "áldatlan állapotok", káosz és korrupció azt bizonyítják, hogy a kormány teljesen alkalmatlan és méltatlan feladata ellátására.

Az ügy politikai felelőse a kormány és Szekeres Imre szakminiszter, akinek be kell ismernie politikai felelősségét, és még pénteken távoznia kell hivatalából - közölte a fideszes politikus.

Csampa Zsolt megdöbbentőnek és elképesztőnek nevezte azt, ami a honvédelmi tárca környékén történik, hogy tábornokokat "csuknak le".

A Honvédelmi Minisztériumban kellene a legnagyobb rendnek és fegyelemnek lennie; "azt gondolom, István, ezzel egyetértesz te is" - mondta a fideszes politikus, megszólítva a sajtótájékoztatóján jelen lévő Bocskai Istvánt, a tárca szóvivőjét.

A honvédségnek és a HM-nek határozott és szilárd irányítási rendszerrel kell rendelkeznie, amely nem engedhet meg semmi olyat, ami az elmúlt időszakban történt - hangsúlyozta Csampa Zsolt, hozzátéve: bízik abban, hogy azokra, akik a honvédség, a HM és az Afganisztánban is szolgálatot teljesítő katonák becsületét is megsértették, a törvény kellő mértékben lesújt majd.

A HM szerdán közölte az MTI-vel, hogy a honvédelmi miniszter azonnal felfüggesztette hivatalukból azokat a katonákat, akik ellen vesztegetési ügyben nyomoz a Budapesti Katonai Ügyészség, a vezérkari főnök kezdeményezésére pedig hivatásos katonai jogviszonyuk megszüntetéséért méltatlansági eljárás indult. A HM ezt azzal kapcsolatban tudatta, hogy a Budapesti Katonai Ügyészség bejelentette: vesztegetés miatt nyomoznak, amely érinti a Honvédelmi Minisztérium tulajdonában és felügyelete alatt álló egyik gazdasági társaságot.

Olvasóink írták

 • 6. xx12xx 2010. június 02. 08:16
  „Nyolc hónap alatt érettségi, hat hónap alatt tisztivizsga, nyelvvizsga nyolc hónap, de megszólalni magyarul sem tudnak, egyéves pártiskola, majd irány az élet, irány a karrier. Ezektől mit vártok. Viszik magukkal a haverokat meg a rokonokat, na meg az elvtársaikat, akik mamár egy-egy kft-ben várják a zsíros falatot.
  És még nagyon sokáig meg is fogják kapni, mert nem akár mekkora az összefonódás.”
 • 5. dodó 2010. február 26. 20:35
  „Miért kellene lemondania? A Fideszben is tudják/tudniuk kell, hogy a héber csak hibátlan lehet!”
 • 4. Agyalapi 2010. február 26. 17:14
  „Kit nem akartak még lemondatni?”
 • 3. flexsnake 2010. február 26. 16:26
  „,,Azonnali lemondásra szólította fel a Fidesz Szekeres Imre honvédelmi minisztert"

  Ennek kb akkora a hírértéke mintha kovács tivadar bajnainak mondaná hogy menjen a fenébe. És? Akkor mi van?”
 • 2. Léni 2010. február 26. 16:05
  „A következő hadügyminiszter nem tud még várni 2 hónapot? Lázár sürgeti ennyire
  a dolgot?”
 • 1. ferenczydenes 2010. február 26. 15:38
  „Ne gondoljuk, hogy valaha elismeri a politikai felelősséget! Maximum felmondanak neki, kap egy szép végkielégítést, és beül valami bizottságba még 5 évre. Elismerni bármilyen felelősséget nem az mszpsek stílusa.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megkezdődött a Nap-kelte megszűnése miatti per

Elnapolta a Fővárosi Bíróság (FB) pénteken annak a pernek az első tárgyalását, amelyet a Nap-kelte… Tovább olvasom