Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 4°C Még több cikk.

Fidesz: "Szervezett politikai hazugság történt"

A Fidesz szerint hazugságokra épült a szocialisták szombati kampánynyitója, Gyurcsány Ferenc kormányfő és az MSZP vezetése újra félre akarja vezetni a magyar embereket.
Szijjártó Péter szóvivő közleményében úgy fogalmazott, Európában politikai hazugságokra nem épülhetnek demokratikus kormányzatok. Mint rámutat, az MSZP kampánynyitója "a szokásos és semmitmondó reformhalandzsával volt tele". Eközben az országban mind többen ismerik fel és érzik a bőrükön, hogy 2006-ban - a rendszerváltoztatás óta először - Magyarországon szervezett és nyílt politikai hazugság történt - áll a közleményben.

A dokumentum szerint "nyíltan hazudtak az embereknek, eltitkolták az ország valós helyzetét, korlátozták a tájékozódás szabadságát, ezzel pedig az állampolgárok demokratikus jogát a döntés szabadságához". Így kerülhettek ismét hatalomra, s azóta - hazug kampányígéreteikkel szöges ellentétben - folyamatosan újabb és újabb elvonásokat, megszorításokat, adó- és áremeléseket vezetnek be - írta Szijjártó Péter.

Az önkormányzati választás elsősorban és legfőképpen a demokráciáról szól - teszi hozzá. "Nem törődhetünk bele, hogy a rendszerváltoztatáskor kivívott jogainktól 16 év után megfosztanak bennünket. Nem engedhetjük, hogy a politikai hazugságok árát a családokkal, és különösképpen a magyar fiatalokkal fizettessék meg, egymást követő Gyurcsány-csomagok formájában" - áll a közleményben.

A Fidesz arra hív fel, hogy "aki szabad és őszinte országban akar élni, annak október 1-jén, az önkormányzati választáson tennie kell a politikai hazugságok és az emberek igazságtalan megsarcolása ellen".

(Forrás: MTI)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ön mire köt(ött) biztosítást?

Tovább olvasom