Délmagyar logó

2018. 03. 25. vasárnap - Irén, Irisz -2°C | 8°C Még több cikk.

Fidesz: tartsa távol magát a PM a magyar földektől!

A Fidesz azt kéri a Párbeszéd Magyarországért tömörüléstől (PM), hogy tartsa távol magát a magyar földektől.
Font Sándor, az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának elnöke csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: szemben a Gyurcsány-Bajnai-szövetséggel, amely elherdálta és megalázóan alacsony összegért - hektáronként nulla, egy, tíz vagy száz forintos díjért - adta bérbe az állami földeket, ma a kormány a magyar gazdákat, a családi gazdaságokat segíti.

Közlése szerint a jelenlegi kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy véget vessen a magyar földdel való visszaéléseknek és a hazai gazdák érdekei kerüljenek előtérbe. 2010 óta a hazai bérlők háromszor több állami földhöz jutottak, mint a baloldali kormányok idején, a kis- és közepes birtoktesten gazdálkodók pedig további 200 hektár állami földhöz juthatnak - sorolta, majd kiemelte: a Fidesz megvédi a magyar földet és a magyar gazdákat, akik nem kérnek többet "a Gyurcsány-Bajnai-szövetség vidékromboló politikájából."

"A Bajnai Gordon által az LMP-ből kivásárolt és azóta Bajnai szócsöveként működő PM-et megkérjük arra, hogy tartsa magát távol a magyar földektől! Ma a magyar földek döntő többségét végre a családi gazdaságok tudják művelni" - fogalmazott Font Sándor.

Szabó Rebeka, a Párbeszéd Magyarországért (PM) politikusa két módosító javaslattal szeretne változtatni az állami földpályázatok kiírási rendszerén - ezt a független képviselő jelentette be csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján.

Egyik javaslata azt célozza, hogy az érvénytelen földbérleti pályázatok után a helyben élő pályázók között arányosan osszák el a meghirdetett területet. Másik javaslata szerint ha a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) nem hirdeti ki időben a pályázatok eredményét, akkor öt munkanapon belül vissza kellene fizetnie a pályázati eljárási díjakat. Ha az NFA további harminc napot csúszik, akkor még egyszer ki kellene fizetnie az eljárási díjat - tette hozzá.

Olvasóink írták

 • 3. Jozsoci 2013. április 11. 19:46
  „A fidesz tartsa magát távol a magyar földektől!!!”
 • 2. florian72 2013. április 11. 18:32
  „Tessék mondani, ugye nem több hektár földbirtokosok állítják ezt?”
 • 1. DMagóg 2013. április 11. 18:09
  „No, akkor Ki is ez Font Sándor? Az egyik mellébeszélő? No, az nem lehet! Az aktuális igazságosztó!
  "... ma a kormány a magyar gazdákat, a családi gazdaságokat segíti. "
  Értjük, értjük, csak nem hisszük! Gondolom én, bár bizonnyal rosszul!
  Ne moderáljatok ki, belátom, -velük szemben- rosszul gondolom! Volna még egy-két gondolatom, de az már kiverné a biztosítékot! a moderátoroknál Nem az egyetértés hiánya, hanem a félelem miatt! Együttérző vagyok a moderátoroklkal! Bárki, bármit mond, a legegyszűrebb megoldás, a >moderálva<!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kövér: A jogállam ott kezdődik, ahol a jogé az erő

A házelnök szerint olyan erős, hatékony rendőrség kell, amelyre mindig számítani lehet. Tovább olvasom