Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Fidesz: több pénz marad az emberek zsebében

A rezsicsökkentéssel egy átlagos család akár évi több mint százezer forintot is megtakaríthat - mondta Németh Szilárd.
A rezsicsökkentéssel több pénz marad az emberek zsebében, a novemberben folytatódó árcsökkenés után egy átlagos család akár évi több mint százezer forintot is megtakaríthat - mondta Németh Szilárd, a Fidesz rezsicsökkentésért felelős politikusa, Bajnai Gordon szerdai szavait kommentálva.

Az Együtt-PM szövetség vezetője, volt kormányfő a Magyar Üzleti Vezetők Fórumának (Hungarian Business Leaders Forum) budapesti rendezvényén arról beszélt, Magyarországot rossz elvek, téves nézetek alapján kormányozzák, ezért a 2014-es választás után véget kell vetni az "unortodoxiának nevezett fényevésnek". Szólt arról is, hogy az országban a rezsiköltségek nem kiemelkedően magasak nemzetközi összehasonlításban, a gond inkább az, hogy az elmúlt három évben csökkent a kiskeresetűek jövedelme.

A fideszes Németh Szilárd reagálásában a magyar gazdaság mutatóit ismertetve felsorolta: Magyarország kikerült a túlzottdeficit-eljárás alól, évek óta három százalék alatti a költségvetés hiánya, az államadósság csökken, a kormány visszafizette a Gyurcsány-Bajnai-kormányok alatt felvett IMF-hitelt, a gazdaság növekedési pályára állt, nőttek a bérek, a nyugdíjak és a foglalkoztatottság is, csökkent a munkanélküliség, az infláció mértéke pedig rekord alacsony, "kisebb, mint abban a gazdasági környezetben, ahol Bajnai Gordon az összes családi vállalkozását üzemelteti, Ausztriában".

Ezek annak az unortodox gazdaságpolitikának az érdemei, amiről Bajnai Gordon beszélt - mondta a kormánypárti képviselő.

A rezsicsökkentésre rátérve közölte: a 2010-es kormányváltás előtt Magyarország élen járt Európában a rezsiköltségek terén a rekord magas gáz- és villanyáraival.

Ezért kezdett bele a mostani kormány a rezsicsökkentésbe, hogy több pénz maradjon az emberek zsebében. A húszszázalékos gáz-, villany- és távhőárcsökkentést jelentéktelennek minősíteni "igazi kommunista hazugság és manipuláció" - mondta Németh Szilárd, hozzátéve, hogy a szocialisták 15-ször emelték a gáz és a villany árát. A Fidesz rezsicsökkentésért felelős képviselőjének szavai szerint ha Bajnai Gordon és az MSZP-elnök Mesterházy Attila hatalomra jutnának, "visszacsinálnák" a rezsicsökkentést.

Olvasóink írták

 • 5. balihoho 2013. október 03. 12:31
  „A rezsicsökkentéssel, igen, a tranzakció illetékkel nem!”
 • 4. StencilAtya 2013. október 02. 18:33
  „júl hálom dicsák?? tübb péz???”
 • 3. Power 2013. október 02. 18:28
  „Rezsicsökkentés? 27 %-os ÁFA-val... az új telefonadó miatt a szolgáltatók tarifákat emeltek... mindegyik nagybank hivatalosan is bejelentette, hogy a megemelkedett tranzakciós illetéket áthárítja ügyfeleire. Ez lenne a "rezsicsökkentés"?”
 • 2. szegarazs2 2013. október 02. 18:09
  „Fidesz: blablablbalablblb, blalblablblbla balalblalblblalbbla bla, bla, elmúltnyócév, blalblablalbla, zemberek, blablakalbkalalblalalblalbla, rohattbankok, blablblablalbla, rezsicsökkentés, blablalblalblala, mostsokkaljobbminden, mostsokkaljobbminden, mostsokkaljobbminden, mostsokkaljobbminden, mostsokkaljobbminden, mostsokkaljobbminden, mostsokkaljobbminden, mostsokkaljobbminden.”
 • 1. DAVIDMAKO 2013. október 02. 17:59
  „Az élelmiszerárak pedig nőnek, a benzin ára nő, a forint gyenge. De van rezsicsökkentés. Hurrá. Bárki is van a kormányon, megy a parasztvakítás.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szarvassal ütközött egy mentőautó

A baleset Zalaegerszegen történt. A szarvas betörte a jármű szélvédőjét és a vezetőfülkébe szorult.… Tovább olvasom