Délmagyar logó

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 13°C | 25°C Még több cikk.

Fidesz: törvény rögzítse a tízszázalékos rezsicsökkentést!

Ezzel "semmiféle kibúvóra" nem lesz lehetőségük a szolgáltatóknak, és az esetleges költségátterhelési gondolatok is "el fognak illanni a fejükből".
A rezsicsökkentést ellenőrző fideszes munkacsoport azt javasolja, törvény rögzítse a tízszázalékos gáz-, villany- és távhőárcsökkentés tényét, a szolgáltatókat pedig arra köteleznék, hogy fogyasztónként mutassák be a rezsiköltségek mérséklésének megvalósulását.

Németh Szilárd, a munkacsoport vezetője keddi budapesti sajtótájékoztatóján az MTI kérdésére közölte, azért javasolják törvénybe foglalni a tízszázalékos rezsicsökkentést, mert ezzel - vagyis hogy magasabb jogszabályi szinten rögzítik az intézkedést - "semmiféle kibúvóra" nem lesz lehetőségük a szolgáltatóknak, és az esetleges költségátterhelési gondolatok is "el fognak illanni a fejükből".

A rezsidíjak csökkentésének teljesülését a számlák kiküldésével egyidejűleg lesznek kötelesek bemutatni a szolgáltatók a lakossági fogyasztóknak - ismertette tervezetüket.

A fideszes képviselő hozzátette, hogy a törvényjavaslatot kivételes sürgős eljárásban akarják elfogadni a parlament februárban kezdődő tavaszi ülésszakán.

A politikus beszámolt arról is, hogy a fogyasztóktól hozzá érkezett, a tízszázalékos rezsicsökkentéssel kapcsolatos panaszokat, bejelentéseket szerdán eljuttatja a fogyasztóvédelmi hatósághoz.

A munkacsoportnak egyébként több más fogyasztóvédelmi probléma is a látókörébe került, a legtöbb ezek közül a számlakibocsátással összefüggésben, amelyet a megkeresések mintegy 70 százalékában kifogásoltak a panaszosok azok érthetetlensége, megfejthetetlensége miatt - mondta Németh Szilárd.

Emellett olyanok is fordultak a munkacsoporthoz, akik a díjcsökkentés esetleges kiterjesztéséről érdeklődtek, például a PB-gáz-palackok és a kéményseprés ára esetében. Ezeket a felvetéseket a kormány elé fogják tárni - ígérte.

Németh Szilárd kérdésre szólt arról is, hogy hét városból kapott olyan jelzést, amely szerint az egyedi mérőórákkal nem rendelkező társasházakat nagyfogyasztókként tartja számon a szolgáltató, és "nem dobja szét" albetétekre a lakásokat. A mostani jogszabályi környezetben ezt - ha vitathatóan is, de - megteheti a közműcég, e helyzet megoldása érdekében azonban - mivel a rezsicsökkentés a lakossági felhasználókra vonatkozik - újabb jogszabály-módosítást kell majd kezdeményezni - mondta.

Olvasóink írták

 • 8. Vörcsi 2013. január 22. 18:04
  „Erről az a történet jut eszembe, amikor még a cuculizmusban a munkahelyeken alkoholellenes bizottságokat kellett felállítani. Nálunk a legnagyobb konyakmester lett a bizottság elnöke. Sikeres is volt a bizottság nagyon, mert az összes piát megitták a fiókok mélyéről, ez okból a többiek garantáltan józanok maradtak.”
 • 7. csergemerge 2013. január 22. 17:29
  „Úgy tűnik az emberek jobban szeretik, ha nő a rezsi, mint ha csökken. Én máshogy gondolkozom.

  Szerintem ha valakinek nem tetszik a rezsicsökkentés, az bátran megteheti, hogy önként befizet be plusz tíz százalékot minden szolgáltatónak. Ha nem elég, akkor plusz 20 %-ot!
  Nekem megfelel a 90% is. :)”
 • 6. balraat 2013. január 22. 15:56
  „Minden egyes fogyasztóra mutassák ki a rezsicsökkenést - ezek tényleg nem normálisak! 80-as IQ-jú <moderálva> teszik tönkre az országot ilyen marhaságokkal!!!”
 • 5. kontál52 2013. január 22. 15:25
  „De mi lesz jövőre ? Akkor majd ötven százalékos áremelés jön,hogy korrigálják az idei veszteséget ? Vagy ha állami tulajdonba kerül minden,akkor pedig biztos nagy áremelés jön, az "elmúlt nyolc év "miatt !”
 • 4. studyfy 2013. január 22. 14:51
  „Erőből a kormány sok mindent megcsinálhat; csak kérdés, mi lesz a következménye? Ezek után majd törvénybe hozzák, hogy a kenyér ára nem lehet több 200 Ft- nál? Az un-ortodoxiának nincs határa.”
 • 3. csmano 2013. január 22. 14:38
  „Minimum nemzeti legyen az a törvény, és legyen benne, hogy a politikusoknak 20% kal kevesebb eszük van , mint a békáknak. Tényleg mikor is volt, hogy törvényekben határozták, meg az árakat? Ide jutottunk vissza.”
 • 2. X_Y 2013. január 22. 14:36
  „Az egybites droidok meggyőzik... a fidesznek amúgy is ők a szavazóbázis.”
 • 1. queenmargareth1 2013. január 22. 13:26
  „osztán az élelmiszerekre átcsapott 20%-os emelést is törvénybe rögzítitek a rezsicsökk. miatt?:)Persze, ha meghalljátok a törvény szót gyorsan csináljatok egyet, lehetőleg nemzeti előjellel.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hiller: 120 milliárdos pénzkivonással jár az iskolaállamosítás

Csak részmegállapodás született kedden Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter és a… Tovább olvasom