Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Fidesz: védje meg a kormány az Erzsébet-programot!

Több tízezer rászoruló felnőtt és gyerek nyaralhat idén is az Erzsébet-program segítségével.
A Fidesz kiáll az Erzsébet-program mellett és kéri a kormánytól, hogy védje meg a programot az Európai Bizottság által Magyarország ellen indított kötelezettségszegési eljárás során - közölte szerdai zánkai sajtótájékoztatóján a Fidesz szóvivője.

Zsigó Róbert ismertetése szerint több tízezer rászoruló felnőtt és gyerek nyaralhat idén is az Erzsébet-program segítségével, mert a Gyurcsány-Bajnai korszakkal szemben a multik extraprofitja helyett jó helyre kerül az Erzsébet-utalványokból befolyó bevétel. A kormány bebizonyította, hogy úgy tud segíteni a családokon, hogy másoktól nem vesz el, csak a multiktól az extraprofitot - fogalmazott.

A szóvivő szerint az Európai Bizottságnak a magyar gyakorlat nem tetszik, ezért kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen. Hangsúlyozta, hogy a Fidesz kiáll a program mellett és kéri a kormánytól, hogy védje meg azt az eljárás során.

Zsigó Róbert emlékezetett rá, hogy néhány éve elképzelhetetlen volt, ami jelenleg Zánkán tapasztalható, mert a rászoruló családok és gyermekek nem kaptak kormányzati segítséget üdülésükhöz. A Gyurcsány-Bajnai korszak idején az állami tulajdonú ingatlanok nem álltak a rászorulók rendelkezésére. Ezeket a táborokat bezárták, eladták, illetve hagyták leromlani állapotukat, hogy megszabadulhassanak tőlük – tette hozzá.

A szóvivő hangsúlyozta, hogy a Fidesz-kormány megnyitotta a táborokat a rászorulók előtt, így ezek lettek Európa egyik legnagyobb szociális programjának, az Erzsébet-programnak a bázisai.

Nagy Anna az Erzsébet-program szóvivője a kezdeményezést az esély programjának nevezte, mert "olyanoknak ad esélyt egyhetes nyaralásra, akiknek erre nem lenne lehetősége".

Az Erzsébet-táborokkal kapcsolatban jelezte: nyár végére több mint 40 ezer gyerek nyaral a program segítségével az ország nyolc táborhelyén. Fontosnak nevezte, hogy az egy hét során a gyerekek rendszeres étkezési lehetőséghez jutnak.

Megjegyezte, hogy elkezdődött a Határtalan túra elnevezésű tábor is, amelynek keretében összesen csaknem ezer külhoni magyar gyerek érkezik Zánkára a következő hetekben. Jelenleg 250 vajdasági és kárpátaljai gyerek nyaral a Balaton partján, amelynek során jobban meg tudják ismerni a többi országban élő kisebbségek helyzetét, körülményeit - mondta a szóvivő.

Nagy Anna korábbi tájékoztatása szerint a 8-15 év közötti gyerekek Romániából, Szlovákiából, Ukrajnából, Horvátországból, Szerbiából és Szlovéniából érkeznek Zánkára. Olyan magyar gyerekek számára írták ki a pályázatot, akik vagy magyar nyelvű oktatásban vesznek részt vagy néptánccsoport, cserkészcsapat tagjaként a magyar kultúrához kapcsolódó tevékenységet folytatnak.

Olvasóink írták

  • 1. _csutak_ 2013. augusztus 07. 18:55
    „"GyurcsányBajnai" és itt ki is merült kormánypárt szakértelme, tudása és akarata!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

3-as erejű földrengés volt Heves megyében

Károkról a szeizmológiai obszervatóriumba nem érkezett lakossági bejelentés. Tovább olvasom