Délmagyar logó

2017. 12. 15. péntek - Valér 6°C | 13°C Még több cikk.

Fidesz: vonják vissza a lakhatást ellehetetlenítő terveket

A Fidesz azt követeli, hogy a leendő kormány vonja vissza azokat az intézkedésterveket, amelyek ellehetetlenítenék a családok lakhatását - jelentette ki keddi sajtótájékoztatóján Mádi László országgyűlési képviselő.
A Fidesz Otthonteremtési Műhelyének vezetője azokra a hírekre reagált, melyek szerint ha Bajnai Gordon alakít kormányt, jelentős megszorítások várhatók a lakás- illetve a hiteltámogatásban.

A hírek szerint a tervek között szerepel a szociálpolitikai támogatás megszüntetése, az úgynevezett félszocpol, a távhő- és a gázártámogatás megszüntetése vagy jelentős korlátozása, a forint alapú lakáshitelek kamattámogatásának csökkentése, valamint az építőipari cégek forinthiteleihez a kamattámogatási lehetőség megvonása.

A Fidesz véleménye szerint elfogadhatatlan, hogy előzetes hatástanulmányok nélkül, "fűnyíró-elven" tervezzenek olyan súlyos megszorító intézkedéseket, amelyek ellehetetlenítik a családok lakhatását, és hátrányos helyzetbe hozzák az építőipart - mondta Mádi László.

Olvasóink írták

33 hozzászólás
12
 • 33. lopicigazsi 2009. március 31. 18:30
  „Itt megmondhatod a magadét! : __________ www.afal.hu __________”
 • 32. Logaritmus 2009. március 31. 17:59
  „petermeister, 29: kicsit máshogy látom a dolgot. Abban igazad van, hogy a Fidesz is beadhatna egy bizalmatlansági indítványt de nem fog tudni, és ezt is jól írod, mert az SZDSZ és az MDF feltehetően nem állna mellé. Na de miért is? Szerintem azért, mert az SZDSZ partnere volt a Fidesznek a ´90-es években aztán elfordultak tőle, az MDF meg koalíciós partnere (!) volt a Fidesznek az Orbán-kormány idején de Orbánék hátba döfték őket és felszalámizták az FKGP-t is, úgyhogy többet nem kérnek Orbánból... Ha Orbán kicsit is jobb politikus lenne mint amilyen, már régen maga elé engedett volna valakit aki szót ért az MDF-fel vagy akár az SZDSZ-szel és nem csak a semmire sem jó KDNP lenne az egyedüli politikai társuk, hanem széles szavazóbázisra támaszkodva, és csak kicsit más politikát hangoztatva akár az MDF is őket segítené. Már hónapok óta lehetne jobboldali kormány, fideszes vezetéssel, ha nem lennének a Fideszben akkora önző mar...ák, csak a 2/3-ot elfogadni képes, kooperációra alkalmatlan vezetők.”
 • 31. waterbear 2009. március 31. 17:52
  „23. ewan

  Csak az a probléma, hogy ezt a Fidesz teszi, az Ő szájukból ez nem annyira hiteles, de már rég nem arról van szó, hogy bármit is kérjünk a nép képviseletére felesküdött "képviselőktől"....”
 • 30. petermeister 2009. március 31. 17:31
  „27. hozzászólás Logaritmus 2009.03.31. 17:20
  Na végre, most ezzel a hozzászólásoddal egyet tudok érteni. Persze a 14-es kommented megint felcsavarta a vérnyomásom, de azt már hagyjuk. Hadd kérdezzek Tőled valamit: szerinted TÉNYLEG így normális minden, ahogy az msz(m)p intézi az ügyeket mondjuk az utolsó 10 napot tekintve???”
 • 29. petermeister 2009. március 31. 17:28
  „28. hozzászólás Popipárna 2009.03.31. 17:22
  Nem akarlak elkeseríteni, de mivel fletó saját maga ellen adott be kollektív bizalmatlansági indítványt, és nem becsületesen lemondott, amit tennie kellett volna (már 2007-ben...:)) jogilag jelen helyzetben nincs semmiféle lehetőség. Lenne, haz az ellenzék adna be ugyanilyen indítványt majd mondjuk bajnai ellen, de ehhez többség kell a parlamentben, az meg ugye köszönhetően a szdsz-nek és félek, az mdf-nek, vagyis annak a két pártnak akik támogatottságuk okán olyanok, mintha nem is lennének, sőt, mint ugye mdf frkació már nincsenmek is, szóval nekik köszönhetően ez a többség nincs meg. PATT.”
 • 28. Popipárna 2009. március 31. 17:22
  „De kérlek benneteket, cáfoljatok vagy értsetek egyet. Mondjatok véleményt.
  Aki benne van a jogban pl : milyen lehetőségek vannak?
  Most komolyan kérdem és most az egyszer ne egymást baszogassuk már.
  Mindenképpen megoldást kell találni sztem”
 • 27. Logaritmus 2009. március 31. 17:20
  „Gardista, nem akarom elrontani a kedved de a Jobbik, MIÉP, stb. mind közös utat jár be és a jövő is kitalálható. Adott az idehaza az antiszemitizmust, irredentizmust, sámánhitet, zavaros eszméket követő réteg amelyiktől egy jó kis balhézásra való hajlam sem esik távol. Őket nem túl nehéz megszólítani, sőt lételemük hogy ők is folyamatos tűzben égjenek, állandóan győzködik a szomszédokat, kollégákat, mindenkit hogy nekik van igazuk. Míg egy normális ember a szabadidejét a családjával, barátaival, hobbijával tölti addig "ezek" gyakorlatoznak, tojást dobálnak, órákat állnak hogy leordíthassák Gyurcsányt. Látványos a létük, képesek akár sok ezer fős tüntetést szervezni mert mint írtam, ebben lelik kedvüket, ez a közösségi élmény számukra, a nyájba terelődés. Aztán hiába minden látványos tömeges megmozdulás, a választásokon sincsenek többen mint ahányan elmennek a Hősök terére tüntetni. De ha nem hiszel nekem, emlékezz vissza mekkora "utcai bulikat" szervezett a MIÉP, zászlóerdő, tömeg, stb. aztán az 5%-ot sem érték el. Ma meg azt sem tudom, léteznek -e még. A Jobbik annyiból profibb, hogy a médiát jobban kihasználja, meghökkentő akciókkal folyamatosan bekerülnek a TV-be. Ők a politika Győzikéi de ettől még nem fognak soha kormányfőt csinálni Vona Gáborból, remélem ezt te is viccnek szántad. :)”
 • 26. Popipárna 2009. március 31. 17:19
  „Szeretem azt látni mikor mindenki a másikat okolja dolgokért , eközben ő ugyanolyan felelős, ki jobban ki kevésbé.
  Azon kellene gondolkodni ki milyen megoldást javasol eme probléma megoldására.
  Ez a rákenem a másikra a szart már unalmas, az elmúlt évek alatt történtek pedig nem kellene hogy arra ösztönözön: mikor vághatom már ela torkát csak mer tbalos vgy jobbos.
  Sajnos nem igazán jó egyik sem. Mivel úgy viselkednek mint az óvódások, nem egyszer nem kétszer. Igenis valamilyen formában tudatni kell adott választókerület polgárainak adott képviselőjével, hogy nem alkalmas a posztra, nem kívánják ott látni.
  Valamilyen megoldás csak van.
  A legvégső pedig ami sztem rohamosan közeledik, amikor kibasszák az embereknél a biztosítékot és akkor elszabadul itt sokminden. Na akkor fog majd sírni a szájuk.”
 • 25. Logaritmus 2009. március 31. 17:13
  „ewan, 21: a magyar Alkotmánybíróság, ombudsman, stb. nem egyszer húzott már át sajátos és sokszor elfogult jogértelmezésével értelmes dolgokat. A mai napig nem értem, hogy miért ellenzi az ombudsman hogy a BKV buszokon és a metrón biztonsági kamerák működjenek mint Londonban, miért tartozik a magántitok körébe ha valaki adót csalt, stb.”
 • 24. flexsnake 2009. március 31. 16:57
  „20. tegnap még 300%on volt :D
  Mi történt? :D”
 • 23. ewan 2009. március 31. 16:52
  „A Fidesz felszólítja a kormányt...
  A Fidesz felszólítja Gyurcsány Ferencet...
  A kőbányai Fidesz-szervezet felszólította az egyik helyi szocialista politikust...
  A Fidesz felszólítja a szociális minisztert...
  A Fidesz felszólítja Tóth József polgármestert...
  A Fidesz azt követeli, hogy...
  A Fidesz azt követeli, hogy...
  A Fidesz azt követeli, hogy...
  stb...

  Felszólít, követel.... Talán néha meg kellene próbálni kérni, de lehet, hogy rosszul látom.”
 • 22. Power 2009. március 31. 16:40
  „Az egy forintos libás miniszterelnökünk ha gazdasági miniszterként nem is, de majd most miniszterelnökként mindent meg tud oldani. Igaz a demokrácia fogalmát még nem ismeri, de reméljük, hogy megtanulja.

  Kiss Péter kancellárius már megmondta a tutit, majd ők megmondják, hogy mi hogyan fizessük ki a "részeg tengerész" túlköltekezését.
  "A kormányt az fogja meghatározni, hogy hogyan tudja a gazdasági nehézségek "árát" a társadalmi rétegek között elosztani - fogalmazott az MSZP alelnöke Bajnai programjával kapcsolatban."”
 • 21. ewan 2009. március 31. 16:33
  „A "vagyonosok" megadóztatását szolgálta volna a vagyonadó. Ennek első lépéseként próbálkoztak a vagyonnyilatkozat bevezetésével. Azonban már ezt az első lépést is elkaszálta az Alkotmánybíróság. Kimondta, hogy a magántitok fontosabb, mint az adó-megállapítás. Érdekes, Szlovákiában pont fordítva van.”
 • 20. gardista33 2009. március 31. 16:27
  „http://www.magyarsors.hu/index.php?option=com_poll&id=17:ki-lesz-magyarorszag-miniszterelnoeke ,Vona Gabor 68 %on! marakodjatok csak szocik-idesz,majd hoppon maradtok rosz politikatok miatt.”
 • 19. flexsnake 2009. március 31. 16:17
  „17. hozzászólás sziszka1 2009.03.31. 16:14
  Az csak egy kocsmáros. Az kicsit durvább hogy állami beruházásokat végeznek olyan építőipari vállalkozók akiknek a cégében 1 azaz egyetlen bejelentett munkaerő van. Ő 4órában dolgozik :)))))) Valahogy viszont mégis megy a bolt...”
 • 18. flexsnake 2009. március 31. 16:14
  „Az otthonteremtési Műhely az államkasszából nem vesz el külön pénzt, de nem is csinál érdemlegesen semmit :)
  A ,,mentsük meg az emberbolhát " alapítvány sem kap semmit és ők mégis többet tesznek a jobb világért.
  Következő akciójuk hogy hajléktalanokkal fogják gondoztatni ezeket a kedves kipusztulóban lévő jószágokat.
  http://hu.wikipedia.org/wiki/Emberbolha

  itt meg egy kép erről a szép állatról:
  http://www.fok.hu/_ujweb/d_sa_uj/3cbt/rov_demo/kepek/k2/2_76.htm

  Még gondolkozunk az 1%on :)))”
 • 17. sziszka1 2009. március 31. 16:14
  „mi az hogy alacsony jövedelműek????

  pl: dél-alföldi vállalkozás vezetője minimálbéren van bejelentve, alkalmazottja nincs, még alkalmi kiskönyvel sem, egyedül vezeti a kocsmát ami 6-23 ig van nyitva! Papiron hatalmas készlet, bevétel alig van, és mióta megnyitott veszteséges.
  A hapsinak egy friss Audi Q7-ese van, amit nem hitelre vett, nem örökölt és nem nyerte meg az 5-ös lottot!!!!!

  Na Logaritmus ennek adnál pénzt??? Mert én még rá is küldeném az APEH-ot vagyonosodási vizsgálat céljából!Ezeket kéne közteherviselésre rávenni!”
 • 16. flexsnake 2009. március 31. 16:09
  „14. nem is jár neki mert olyan hogy szocpol már nem létezik. Az eredeti szocpol nem arról szólt amiről most. Nem csak a neve változott meg. Szó nincs arról hogy képviselői juttatások váljanak adókötelessé vagy a bérüket átalányban kapják fixen és egységesen. Ez a baj. Addig amíg fent nincs rendszabályozva addig a többségi társadalom szenvedi kárát.”
 • 15. flexsnake 2009. március 31. 16:09
  „14. nem is jár neki mert olyan hogy szocpol már nem létezik. Az eredeti szocpol nem arról szólt amiről most. Nem csak a neve változott meg. Szó nincs arról hogy képviselői juttatások váljanak adókötelessé vagy a bérüket átalányban kapják fixen és egységesen. Ez a baj. Addig amíg fent nincs rendszabályozva addig a többségi társadalom szenvedi kárát.”
 • 14. Logaritmus 2009. március 31. 15:39
  „PipiczGábor: Soros György cégét a PSZÁF a múlt héten 500.000.000 (=félmilliárd) Ft-ra büntette. Elégedett vagy? :)

  Kivagyok a Fidesztől. Válságban a világgazdaság, itthon csökkenteni kellene az adókat hogy a megmaradó cégek és vállalkozók ne menjenek tönkre, erre kitartanának egy olyan pénzosztogatás mellett (ó, az a fránya népszerűség vadászat!) ami teljesen hülyeség. Minden ember kapjon továbbra is kamattámogatást, gyest, szocpolt? Mi vagyunk mi, KUWAIT? Ott jár ingyen lakás, meg olcsó lakás állami pénzből az araboknak. Még egy ekkora Banán Köztársaságot, mint Magyarország! :)

  Értelmesebb lenne ha azt javasolnák, hogy csak a nagyon alacsony jövedelműek ha nem is szocpolt de 10 év alatt minimális kamat mellett vagy kamatmentesen kapjanak X összeget az államtól. A többiek NE! Egy barátom nemrég jött haza 7 év norvégiai munka után, igencsak jól megvastagodva - ügyes, megérdemli. De azt már nem értem, hogy neki akinek most 30-35 millió körül van csak a megtakarítása, miért járna szocpol? Nem szorul rá, és ha nem járna nem érezné meg, hogy elesik bármitől is.”
33 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A budavári sportpályákon is tilos lesz dohányozni

A játszóterek után a sportpályákon is tilos lesz dohányozni az I. kerületben. Tovább olvasom