Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 27°C Még több cikk.

Figyelem! Fokozott közúti ellenőrzés januárban

A közlekedésbiztonság terén tapasztalható kedvező tendencia fenntartása, illetve további javítása érdekében 2010. január 11-31. között fokozott közúti ellenőrzést tart a rendőrség a magyar utakon - közölte hétfőn az ORFK szóvivői irodája a rendőrség honlapján.
Az ellenőrzés során a rendőrök fellépnek a sebességtúllépést elkövető járművezetők, az ittas, vagy bódult állapotban közlekedők és a passzív biztonsági eszközöket (biztonsági övet, gyermekbiztonsági rendszert) nem használó járművezetők, illetve utasok ellen.

Ezenkívül kiemelt figyelmet fordítanak a túlsúlyos és rossz műszaki állapotban lévő tehergépjárművek, autóbuszok, a nemzetközi közúti fuvarozásban résztvevő járművezetők vezetési és pihenőidejének, a nehéz tehergépjárművek hétvégi közlekedésének korlátozására vonatkozó rendelkezések, a túlméretre, túlsúlyra, valamint a veszélyes áruk közúti szállítására vonatkozó szabályok megtartásának ellenőrzésére.

A tehergépjárművek, autóbuszok ellenőrzésére elsősorban az M0-ás autóúton és a magyar-szerb, magyar-román, magyar-ukrán határon, a teherforgalom számára megnyitott határátkelőhelyen kell számítani.

A rendőrség közleményében felhívja a közlekedők figyelmét, hogy az ellenőrzéssel érintett útvonalakon, határátkelőhelyeken esetleges torlódásra, ebből adódóan hosszabb menetidőre kell felkészüln.

Olvasóink írták

 • 10. szgd-i 2010. január 11. 16:28
  „Gyakorlatilag nemzetközi forgalomban már nem lehet közlekedni EURO2 vagy 1 motorral,aki jártas a témában az jól tudja ezt, erről ennyit.
  Mivel hasonló területen dolgozom, és van rálátásom ezért mondom hogy pénzbehajtásról szól a történet mikor a rendőrség iylen akciókat hajt végre. Ezt igen is ki merem jelenteni hogy a rendőröknek ilyenkor, persze nem hivatalosan kiadják a parancsnokaik, hogy mennyi pénzt kell beszedni, addig nem végezhetnek a szolgálattal...
  Csak ezt persze hivatalosan senki nem fogja bevallani, nem hivatalosan rendőr ismerősöktől, nevek nélkül azért ki lehet szedni...
  Egyébként meg el kell olvasni az ország költségvetési törvényét, mostanit és a múlt évit is, benne van hogy a rendőrség költségvetési bevételét képezi a beszedett bírság!!! Tehát hogy legyen miből tankolnia, irodaszerre, villanyszámlára stb. a rendőrségnek ezért bírságolnia kell, mert különben összeomlik a rendszer, mert a költségvetés nem ad elég pénzt!!!!!!!!!!
  Ez a korrekt államigazgatás? Nem ez a szegfüs varnyúúúús rendszer!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 9. micsibucsi 2010. január 11. 16:04
  „Hát nem éppen elég pénzbehajtás terheli már így is minden irányból az autós társadalmat?”
 • 8. mérges 2010. január 11. 14:17
  „"......közlekedésbiztonság terén tapasztalható kedvező tendencia", hahahaha...sajna a vicclapon is rég olvastam ilyan jó poént.....milyan biztonságos lehet az, amikor tatóka autópályán veled szembe jön, meg ha zebrán akar el.... a telefonáló autós..., de ha utánaszólsz még ő háborodik fel, de nem szállna ám ki a kocsiból......, na ha ez javuló tendencia, akkor egy régi szaros UAZ-zal fogok közlekedni, azt meggondolják, hogy közel jönnek-e hozzám”
 • 7. azigazitrebitsch 2010. január 11. 13:11
  „5. igazad van,tényleg így szól a szabály:-((
  Persze ,ha nem ellenőrzi senki akkor ki tudja melyik EURO3 és melyik nem?”
 • 6. azigazitrebitsch 2010. január 11. 13:07
  „3.-nak.
  Miért van az,hogy mindenre csak így acsarogva tudsz(tudtok) reagálni?
  "Az ellenőrzés során a rendőrök fellépnek a sebességtúllépést elkövető járművezetők, az ittas, vagy bódult állapotban közlekedők és a passzív biztonsági eszközöket (biztonsági övet, gyermekbiztonsági rendszert) nem használó járművezetők, illetve utasok ellen."
  Szerinted ebből a listából melyik nem jogos?
  "Ezenkívül kiemelt figyelmet fordítanak a túlsúlyos és rossz műszaki állapotban lévő tehergépjárművek, autóbuszok, a nemzetközi közúti fuvarozásban résztvevő járművezetők vezetési és pihenőidejének, a nehéz tehergépjárművek hétvégi közlekedésének korlátozására vonatkozó rendelkezések, a túlméretre, túlsúlyra, valamint a veszélyes áruk közúti szállítására vonatkozó szabályok megtartásának ellenőrzésére."
  Vagy ebből??
  Épp az a baj barátom,hogy csak ilyen akció szerűen csinálják,nem a minden napok szerves részei,akkor talán pár év múlva elérnénk,hogy tényleg csak néha kell akciózni,mert a többség betartja azt amit a józan ész diktál!”
 • 5. szgd-i 2010. január 11. 13:06
  „azigazitrebitsch
  kérem pontossan elolvasni a jogszabályt! a kamionstop télen is él, de nemzetközi forgalomban felmentést ad az EURO3 vagy annál jobb motorral rendelkező tgk-nak. tehát a román kamionos ezen a téren nagy valószínüséggel, helyessen értelmezi a jogszabályt ha nem tart kényszer pihenőt. a rossz közlekedési morál tekintetében osztom a véleményét...”
 • 4. azigazitrebitsch 2010. január 11. 13:02
  „"a nehéz tehergépjárművek hétvégi közlekedésének korlátozására vonatkozó rendelkezések,"
  Ez nagyon jó,vasárnap délelőtt Szőregen volt dolgom,és oda-vissza az úton kamionhegyek közlekedtek mindkét irányban!Szinte kizárólag románok voltak,talán ha kettő volt bolgár.
  Persze mindenféle retorzió vagy ellenőrzés nélkül,ennyit a hétvégi kamionstopról!
  Mindenféle mellékzönge nélkül meg lehet állapítani,hogy ilyen gyönge kezű kapitánya már rég volt a városnak,mint a mostani!
  Mert ez csak egy egyszerű rendőri feladat ,amit szintén egyszerűen csak el kell rendelni,végrehajtani és kb 3 hét múlva beáll a rend! (olyan belső információs rendszerük van a kamionosoknak,hogy fútótűzként terjed a híre,ha valahol elkezdik őket keményen ellenőrizni! )”
 • 3. szgd-i 2010. január 11. 12:57
  „Érdekes ez az akció ismét, az persze jó cél hogy csökkenjenek a közúti balesetek, csak mint tudjuk hazug pártunk és hazug kormányunk ismét egy jó kis maszk mögé bujtatta az igazi célt ami nem más mint egyszerű pénzbehajtás a költségvetés számára!!!
  Ugye milyen édes trükk mikor a "farkas a mocskos dolgait aranyos mosolygós gyermekek" álcája mögé bujtatva adja elő?
  Sajnos jellemző ez a szegfüs-varjak módszerekre, ilyenek voltak és nem is változnak ezek már sosem meg...”
 • 2. gróf 2010. január 11. 12:35
  „1!
  Igazságtalan vagy velük!
  Büntetnek ők magyarokat veszélyeztető, közbiztonságra különösen veszélyes kivilágítatlan nigériai kerékpárost is!
  De román kamionost mééé nem?”
 • 1. papsajt 2010. január 11. 09:42
  „A rendőrség napi feladatai:
  1: magyar autósok csesztetése
  2: gárdisták oszlatása
  1
  2
  1
  2
  1212121212121212121211212121212......”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb utat zártak le az árvíz miatt

Vízátfolyás miatt hétfő kora reggeltől nem lehet közlekedni a 26-os számú fő utat Sajóvelezddel… Tovább olvasom