Délmagyar logó

2017. 04. 28. péntek - Valéria 14°C | 23°C Még több cikk.

Figyelik az illegális szemetelőket Gárdonyban

Évente több millió forintos kárt okoznak a szemeteléssel az üdülőtulajdonosok a gárdonyi önkormányzatnak. Bár fizetnek szemétszállítási díjat, sokszor mégis inkább a parkokba, a bokrok aljába, illetve a közterületen lévő szemetesekbe rakják le a hétvégén összegyűlt szemetüket.
Júliusban és augusztusban az önkormányzat fokozott ellenőrzést végez. Harmincezer forint büntetésre is számíthat, az, akit rajtakapnak, hogy nem a megfelelő helyen helyezi el szemetét.

A nyaralóövezetben a jó idő beálltával egyre gyűlnek a közterületen a szeméttel teli műanyag zsákok a Velencei-tavi városban. Több esetben rajta is kaptak üdülőtulajdonosokat, amint vasárnap este, mielőtt hazautaztak volna, a szemetüktől a parkokban, utak mellett, vagy a temetőnél próbáltak megszabadulni.

A nyaralótulajdonosok egyébként kötelesek szemétszállítási díjat fizetni, évente 11 ezer 600 forintot. Ennek fejében rendszeresen elszállítják a kommunális és a zöld hulladékot a házuk elől. A szemétszállításért felelős cég csak a házak elől viszi el a szemetet, a közterületről az önkormányzatnak külön kell gondoskodni, így évente több millió forintos kárt okoznak az illegális szemetelők - mondta a Független Hírügynökségnek Tóth István, polgármester.

Július elsejétől fokozott ellenőrzést indított az önkormányzat. Szeptembertől több hétvégén, különösen vasárnap este, nem csak a közterület-felügyelők, hanem a polgármesteri hivatal dolgozói is figyelik a közterületet. Akit tetten érnek, az háromtól húszezer forintos bírságra számíthat. Amennyiben nem fizeti be a pénzt vagy nem fogadja el a csekket, szabálysértési eljárás indul ellene. Ez esetben a bírság akár 30 ezer forint is lehet.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb csúcson a forint - 230 alatt az euró

Szerdán 230 forint alá, vagyis újabb rekord értékre csökkent az euró árfolyama a bankközi… Tovább olvasom