Délmagyar logó

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia -1°C | 8°C Még több cikk.

Figyelmeztető táblákkal a gépkocsi feltörők ellen

Hadat üzent a gépkocsi feltörőknek a rendőrség Debrecenben. A belvárosban és a nagyobb lakótelepi parkolókban összesen 80 veszélyjelző táblát helyeztek ki, amelyekkel az autósokat figyelmeztetik az autó feltörésekre.
Debrecenben havonta, átlagosan 45-50 kocsit törnek fel. A figyelmeztető táblák mellett rendőrjárőrök szórólapokon is kérik az autósokat, hogy semmilyen értéket ne hagyjanak a kocsiban. A veszélyjelző táblák és a szórólapok elkészítését egy 7 millió forintos pályázati alapból fedezték.

A táblákon egy betört szélvédőjű autó látható, és egy kéz, amely kiemeli az utastérből a táskát. Az autósokat ilyen veszélyjelző táblákkal figyelmeztetik a rendőrök az elszaporodó gépkocsi feltörésekre. Debrecenben havonta átlagosan 45-50 gépkocsit törnek fel. A rendőrök szerint, ezek megelőzhetőek lennének, ha az autósok nem hagynák feltűnő, jól látható helyeken a mobiltelefonokat, navigációs készülékeket, vagy a táskákat. Jellemző, hogy a kocsiból ellopott tárgyak értéke csak töredéke annak a kárnak, amit a tolvaj az autó megrongálásával okoz.

Leggyakrabban táskákat lopnak. Gyakori a kulcscsomó, a pénztárca, vagy az olcsó napszemüveg is, de viszik a bőrkabátot és a laptopot is - mondta hétfőn Juhászné Kiss Katalin rendőr őrnagy.

Debrecenben összesen 80 veszélyjelző táblát helyeztek el a forgalmasabb parkolókban. Idén novemberig már majdnem 500 gépkocsit törtek fel a városban. Legutóbb a hétvégén, egy 130 ezer forintos videokamerát vittek el a tolvajok egy lezárt kocsiból.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megkezdődött a gyermekeit megölni próbáló apa pere

Megkezdődött a Fővárosi Bíróságon hétfőn annak a férfinek a pere, aki megpróbálta megfojtani… Tovább olvasom