Délmagyar logó

2017. 03. 27. hétfő - Hajnalka 2°C | 12°C Még több cikk.

Figyelmeztette Csurkát Tarlós

Tarlós István főpolgármester felhívta Csurka István figyelmét, hogy tartózkodjon a félreérthető, illetve a politikai kultúrával nem összeegyeztethető nyilatkozatoktól - derült ki a főpolgármesteri hivatal közleményéből.
Tarlós István úgy fogalmazott, ilyen jellegű nyilatkozataival Csurka István "veszélyezteti az Új Színház elképzelt, megvalósítandó programját és Dörner György igazgatói kinevezését.

"Csurka úrnak a közelmúltban megjelent írása" miatt volt szükség erre a lépésre - válaszolta az MTI érdeklődésére hétfőn a főpolgármesteri hivatal kommunikációs igazgatósága, utalva Csurka Istvánnak a Magyar Fórum című lapban Ascher Café címmel megjelent írására.

Dörner György színművész Csurka István drámaíróval, a MIÉP pártelnökével közösen nyújtott be pályázatot az Új Színház vezetésére. Tarlós István Dörner Györgyöt nevezte ki a teátrum élére, a döntést azonban sokan - köztük hazai és külföldi szakmai szervezetek és intézmények - bírálták, a kinevezés ellen tüntetés zajlott, petíció született.
Sajtóhírek szerint több író - Závada Pál és Szakonyi Károly - jelezte, nem szeretné, ha a színház az ő darabjaikat játszaná. Ugyanígy vélekedtek Sütő András és Sarkadi Imre örökösei is.

Tarlós István a Hír TV Rájátszás című szerdai műsorában Dörner György intendánsáról, Csurka Istvánról azt mondta, hogy ha nem politikusként, hanem drámaíróként gondolunk rá, akkor  kijelenthető, hogy "korunk egyik legnagyobb drámaírója".

Olvasóink írták

  • 2. vitanelli 2011. november 02. 10:22
    „Nem tudom mi baja van Tarlósnak....Csurka írásában semmi igaztalan vád nincs. Amit leírt mind-mind megfelel a valóságnak. Jobb lenne a "liberálisok" túlkapásait, túlzott önsajnálatukat, eltúlzott ön-felértékelésüket -hasonló módon, szigorral- helyre tenni. <moderálva>”
  • 1. deszkás 2011. november 01. 10:46
    „A két rettenetes Pistabácsi iszapbirkózása folytatódik.Ha már kinevezte akkor dédelgesse az Elvis rajongó.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Népszámlálás: a háztartások 95 százalékából érkeztek be adatok

Országos átlagban a háztartások 95 százalékából érkeztek be 14 óráig a népszámlálási adatok, de ez a… Tovább olvasom