Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

Film a melbourne-i olimpiáról

Olimpia

Csütörtöktől látható a Magyar Televízióban az „Olimpiának indult...” című kreatív dokumentumfilm, amely az 1956-os melbourne-i ötkarikás játékoknak kíván méltó emléket állítani az ötvenedik évfordulón. A film háromszor ötven percben, október 12-én, 19-én és 26-án, csütörtökönként 20.05 órai kezdéssel kerül adásba az m1-es csatornán.


„ A magyar csapat sorsát, történetét, helytállását szerettük volna bemutatni” – mondta Zoltán Péter János, a film rendezője.
Az interjúkat Magyarországon, Ausztráliában, Németországban és az Egyesült Államokban, míg a fikciós jeleneteket a Magyar Televízió 8-as stúdiójában forgatták le az alkotók. Az itthon még soha nem publikált, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tulajdonát képező eredeti archív felvételeket is tartalmazó képsorokat a ma sportriporterei kommentálják.
A film készítői azért keresték meg a történet valamennyi szereplőjét szerte a világban, hogy a különböző elbeszélések, beszámolók, naplók, dokumentumok, archív anyagok, hírek alapján hiteles választ adjanak az egyidejűségben rejlő drámai pillanatok és titkok kérdéseire.
„ A magyar résztvevők közül nagy szerencsékre tizenhárman naplót vezettek és ezeket a feljegyzéseket átadták nekünk” – mondta Dobor Dezső, a mű társrendezője.
A film DVD változata november közepétől vásárolható meg, míg az interjúkból, eredeti naplókból, fotókból álló, a filmmel azonos című könyv ősszel kerül a könyvesboltokba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meddig tarthatnak a demonstrációk?

Tovább olvasom