Délmagyar logó

2017. 04. 27. csütörtök - Zita 10°C | 24°C Még több cikk.

Filmjegyzet

Egy hétre Kapuvár is világfaluvá nőtt.Világfaluvá, mert a fényírók fesztiválja nem országban, hanem világban gondolkodik.

Így került egy helyre távoli földrészek s még távolabbi országok zenéje és a Hanság különleges világa, amit átszel a Kis-Rába, amit átszelt a kisvasút. Jól megfért itt egymás mellett belga, amerikai, spanyol, angol kisjátékfilm, svájci, észt, kanadai, koreai animációs film és a helyi érdekeltségű kisvasút filmje is. Mert a Mediawave-en olyan alkotásokat vetítettek, melyek tisztán a tetszésnek ajánlották magukat.

A közönség soraiban ültem a vízparti teraszon, egy pohár sörrel. Az asztalnál még két középkorú nő és néhány fiatal. Mellettünk idősebbek. Épp csak sötétedni kezdett és a fehér fénycsóva mögött peregni kezdtek a kockák. Nézték, néztük a bácsikat, akik egy húsz éve felszámolt közlekedési eszközről meséltek. A vonat ott zakatolt közöttünk, tett egy tiszteletkört, s egy félórára visszatolatott a fránya múltból.
Hogy miért pusztult el a vonatocska, s vele kicsit a józan észből is egy darab ? Ki tudja. Egy történet jut eszembe. Három éve „ Repedések a maszkon " címmel vetítettek egy filmet e fesztiválon. Ebben egy ausztrál őslakó úgy döntött, hogy felkutatja ősei kultúráját. Ám a fehérek minden emléket elpusztítottak. Ami mégis megmaradt, múzeumba került.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Polgárőrmajális

Győr-Gyirmóton a Ménfői úti sportpályán holnap délután három órától polgárőrmajálist tartanak. A… Tovább olvasom