Délmagyar logó

2018. 04. 27. péntek - Zita 13°C | 21°C Még több cikk.

Finn–magyar médiaprogram indul

„ Fiatalok a média világában” címmel, finn-magyar középiskolások számára indult közös projekt a Fáy-szakközépiskolában az EU Comenius/Socrates programja finanszírozásával. A finnországi vendégek többek között Budapestre is ellátogatnak.
Jarmo Lamminmaeki matematikatanár és Tiina Harju nemzetközi koordinátor vezetésével húsztagú küldöttség érkezett Sopronba finn testvérvárosunkból, Seinäjokiból.
– Gazdasági és marketing középiskolánkban 450-en tanulnak, ugyanannyian, mint a soproni Fáy-ban. Az azonos képzési tematika és nagyságrend alapján vetődött fel az ötlet, középiskolai szinten is töltsük meg tartalommal a testvérvárosi kapcsolatot – mondták a finn küldöttség vezetői. – A „Fiatalok a média világában” pályázatunk sikeresnek bizonyult, s elnyerte a Comenius/Socrates program anyagi támogatását. Ennek eredményeként kezdődhetett el Sopronban a közös munka: a magyar és a finn diákok reklámokat hasonlítanak össze, elemzik azok hatásait. Emellett baráti kapcsolatok szövődhetnek a fiatalok között, s a mi a legfőbb, gyakorolják az angol nyelvet, s a közös együttlétek alatt betekintést nyerhetnek egymás kultúrájába.
A Fáy-szakközépiskola igazgatója, Herczeg Lászlóné hozzátette: a soproniak áprilisban viszonozzák a finnek látogatását.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy győzelem

Labdarúgás Bonyhád–Fészek Csempebolt Győr Kunsziget 0–4 (0–3)

NB… Tovább olvasom