Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Finomítják a vizitdíjat

A Fidesz felszólítja Molnár Lajos egészségügyi minisztert, hogy az „alkalmatlan, felesleges és embertelen vizitdíj” visszavonásával kezdje hétfQi munkanapját. A vizitdíj miniszteri biztosa szerint a szombatihoz hasonló eset tapasztalatait is figyelembe veszik, amikor igazítanak a jogszabályon.
Szijjártó Péter sajtótájékoztatóján úgy értékelte a szombati „szerencsétlen esetet”, hogy az életüket és egészségüket kockáztató tqzoltók munka közben szerzett sérüléseit csak a vizitdíj befizetése után látták el, ami nem az orvosok hibája, mivel munkáltatóik és a kormány akaratát hajtották végre.
A szóvivQ elmondása szerint ennek tükrében azon sem lehetne csodálkozni, hogy ha egy közlekedési balesethez vizitdíj-automatákkal érkeznének a mentQhelikopterek és a sérülteknek elQbb be kellene fizetniük a 300 forintot.
Szijjártó Péter „a kormányzati pénzbehajtás egyik legfQbb áldozatának” nevezte az egészségügyet, hozzátéve, hogy az „értelmetlen sarc és a hazugság árának megfizettetése szegény és beteg emberekkel”.
Ari Lajos, az Egészségügyi Minisztérium miniszteri biztosa

reagálásában emlékeztetett rá: korábban is azt mondták, a vizitdíj bevezetése után körülbelül egy hónappal értékelni kell a panaszokat, észrevételeket, és leszqrve a tapasztalatokat, finomítani, igazítani kell a jogszabályon. A tqzoltók esetérQl szólva megjegyezte: az az átlagosnál extrémebb, problémásabb, mert közszolgálati tevékenység közben történt, de mint mondta, ezt a tapasztalatot is figyelembe veszik majd a jogszabály finomításakor. Szavai szerint egy ekkora rendszerben a legnagyobb jóakarat mellett is elQfordulhat a szombatihoz hasonló eset, mivel nem lehet a jogszabályt mind az évi 150 millió orvos-beteg találkozóra taxatíve megírni.
„ Azt szeretném hangsúlyozni, (...) hogy mindenfajta olyan kétes esetben, ami nehezen eldönthetQ, vagy határeset, ott mindig a beteg javára kell dönteni” – mondta. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orbán szerint pénzbehajtás zajlik Magyarországon

Magyarországon ma egyetlen reform sem zajlik, csak pénzbehajtás van - mondta Orbán Viktor a Fidesz Jövőnk című konferencia sorozatának februári témáját lezáró rendezvényén, A Fidesz elnöke hangsúlyozta: a kormány által reformnak nevezett változtatások valójában nem vezetnek el egy jobb minőségű élethez. Tovább olvasom