Délmagyar logó

2017. 02. 28. kedd - Elemér 5°C | 18°C Még több cikk.

Firefox: máris 3.0!

A Mozilla még ki sem bocsátotta a Firefox böngésző 2.0-ás változatát, máris a következő, a 3.0-ás verziót ajánlják tesztelésre.
A Mozilla nyílt forráskódú projektjének keretében a mára oly népszerűvé vált böngésző első változata 2004-ben jelent meg, s hatalmas sikert aratott, piaci részesedése hamarosan elérte a tíz százalékot. S bár mostanában elég sok probléma vetődött föl a Firefoxszal kapcsolatban, népszerűségéből mit sem vesztett. Feltehetően ez is közrejátszik abban, hogy a fejlesztők most a következő változat kialakításában (sőt, közleményük szerint a további, a hosszú távú tervezésben) való közreműködésre szólítják fel az érdeklődőket.

A Mozilla arra kéri a felhasználókat, hogy juttassák el „kívánságlistájukat" hozzájuk, s egyben a tesztelésre jelentkezőknek betekintést nyújtanak a fejlesztési folyamatba, emellett lehetőséget adnak a meglévő javaslatok, változtatások, ötletek véleményezésére. Habár a nem nyílt forráskódú szoftverek fejlesztői is gyakran kérik a felhasználókat hasonlóra, ezekben az esetekben a munka általában nem a nyilvánosság előtt zajlik.

Az „ötletbazárban" szereplő javaslatokat kategorizálják (például megjelenés, biztonsági eszközök, letöltési előzmények, letöltésvezérlő stb.), s összehasonlításképpen hozzáférhetőek a konkurens böngészők megoldásai is. Vélhetően az egyik legnépszerűbb kategória a megjelenés lesz: a menüsor és az eszköztárak, a tabok stb.

Tehát, a Firefox lelkes hívei (saját felelősségre!) letölthetik a 3.0 korai alfa-verzióját, és a telepítés után bekapcsolódhatnak a közösség együttes munkájába.

Forrás: it.news
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bátyai Jenő 56-os naplója

Interjú helyett 1991 őszén kölcsönadta Bátyai Jenő helytörténész az 1956-ban írt Naplóját. Az 50… Tovább olvasom