Délmagyar logó

2017. 04. 23. vasárnap - Béla 5°C | 14°C Még több cikk.

Firtl Mátyás (Fidesz–KDNP)

A települési, megyei és regionális munkában szerzett másfél évtizedes gyakorlatommal, parlamenti tapasztalatommal Sopron és környéke szolgálatában szeretném folytatni munkámat.

Erősíteni kell Sopronnak a régióban betöltött szerepét. Az M9-es, a 84-es gyorsforgalmi utak megépítése, illetve fejlesztése, a Bécs–Sopron–Graz és a Bécs–Sopron–Pécs, Horvátország és Szlovénia irányába vezető vasútvonalak fejlesztése, a legkorszerűbb környezetvédelmi szempontok betartásával, jótékony hatással lesz a térség fejlődésére.

Támogatni kell a biztos munkahelyet adó helyi kis- és középvállalkozókat. Helyre kell állítani az országhatár két oldalán fekvő szomszédos településeket összekötő utakat, ezek emberi, kulturális, kereskedelmi kapcsok lesznek.

Felújított utcákkal tegyük élhetővé Sopront. Nem halasztható a Tűztorony és a középkori városmag, a Szent Mihály-templom felújítása. Liszt és Haydn térségbeli emlékének nagyobb szerepet kell adni, fel kell újítani a fertőrákosi Barlangszínházat. Az idegenforgalmat szolgálja a balfi gyógyfürdő fejlesztése, a környék kerékpárútjainak bővítése.
Dolgozni fogok a rászorulók, idősek, elesettek sorsának könnyítésén és a civil közösségek megerősítéséért. A térség jövőképének támaszkodnia kell az egyetem szellemi kapacitására.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tíz százalékkal nőttek a nettó bérek

Tovább csökkent a megyei élelmiszeripar teljesítménye, folytatódott az ipar létszámvesztése. A… Tovább olvasom