Délmagyar logó

2018. 03. 25. vasárnap - Irén, Irisz -2°C | 8°C Még több cikk.

Firtl: Növekedtek a terhek

A 2002 óta bevezetett új adók listáját, az adó- és illetékemeléseket, megszűnt adókedvezményeket, áram- és gázáremeléseket ismertette tegnap Firtl Mátyás, a Fidesz képviselőjelöltje.
– A kormány azt hangoztatja, 2002 óta milyen sokkal nőtt hazánkban az életszínvonal, az emberek – akikkel találkozom – pedig rendre az ellenkezőjét bizonyítják – mondta el Firtl Mátyás, a Fidesz országgyűlési képviselőjelöltje. – Az adók és közterhek emelése a vállalkozások ellehetetlenítését vonja maga után, így nem csoda, hogy a munkanélküliek száma is emelkedett. Nőtt a villamos energia ára és az ígéretek ellenére a gáz ára is. A kormány – hatósági ár meghatározásával – tehetett volna ellene, de ezt nem tapasztaltuk.

Az élelmiszerekért is többet kell fizetni: a fehér kenyérnél huszonöt, a tojásnál tíz százalék volt az áremelkedés. A közlekedési költségek is nőttek: a MÁV 200 kilométeres és a Volán ugyanilyen távolságra szóló jegye egyaránt 30 százalékkal lett drágább. A kormány 2002-ben autópályát ígért, de akkor még nem tudtuk, milyen áron.

Az unió összes tagállama közül ma nálunk kerül legtöbbe az autópálya-matrica. A – szintén hangoztatott – szív- és érrendszeri betegségekre felírt gyógyszerek sem lettek ingyenesek, sőt, sokat drágultak, ugyanúgy, mint a fájdalomcsillapítók. A KSH szerinti gyógyszerár-emelkedés mértéke a 2002-es kormányváltástól 2005 decemberéig körülbelül 28,5 százalék. Az emberek tehát nem érzékelik azt a nagy jólétet, amit a szocialista kormány olyannyira hangoztat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyirányúsítanának több utcát

Sziget közlekedési struktúrájának megváltoztatását tekinti a következő három-öt év egyik… Tovább olvasom