Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 15°C | 27°C Még több cikk.

Fizetést szavaztak meg maguknak az esztergomi városatyák

Az esztergomi képviselők 2010 novemberétől, az adósságrendezés ideje alatt nem részesülhettek tiszteletdíjban.
Esztergom képviselő-testülete pénteki ülésén a fideszes képviselők szavazataival úgy döntött, hogy 2011. augusztus elsejétől visszamenőlegesesen kapjanak fizetést a testület tagjai, mert 2010 novemberétől, az adósságrendezés ideje alatt nem részesülhettek tiszteletdíjban, de az eljárás már lezárult.

A díj kiszámításához használt illetményszorzó mértékét a korábbi 1,1-ről 1,6-ra emelték, de az emelés csak 2012-től érvényes. A Fidesz-frakció megszavazta továbbá, hogy ne lehessen szankcionálni az ülésről távolmaradókat és azokat, akik nem vesznek részt a bizottsági munkában.

A frakció leszavazta Nyíri Atilla MSZP-s képviselőt, aki azt szerette volna, hogy a város anyagi helyzetére való tekintettel az idén térítés nélkül dolgozzanak, és jövőre is csak akkor legyen fizetésük, ha a gazdasági helyzet megengedi.

Sarkanytú Adrián jogi referens a szavazás előtt közölte, hogy a visszamenőleges hatályú rendeletalkotás aggályos. Tétényi Éva független polgármester a visszamenőleges hatály módosítására kérte Steindl Balázs frakcióvezetőt, de ő a kérésnek nem tett eleget.

A képviselő-testület zárt ülésen választott aljegyzőt. A döntés után a polgármester az MTI-érdeklődésére közölte, hogy az új aljegyző Balla Sándor, jelenleg Szegeden dolgozik.

A képviselők elfogadták az Állami Számvevőszék megyei irodájának a tavalyi gazdálkodásról szóló jelentését és a hozzá csatolt intézkedési tervet. A döntés előtt Steindl Balázs kijelentette, a polgármester jogsértést követett el, amikor az eredményről annak nyilvánosságra kerülése előtt tartott sajtótájékoztatót.

A frakcióvezető több módosító indítványt terjesztett elő, ezek szerint a jelentés visszaéléseket nem tárt fel, csak adminisztrációs mulasztásokat, és kiemelte: a dokumentum szerint "Esztergom gazdálkodása javuló tendenciát mutat", majd hozzáfűzte, hogy az önkormányzatokat a szocialista kormány pénzkivonása és a gazdasági válság hozta nehéz helyzetbe.

Tétényi Éva ugyanebből a jelentésből azt emelte ki, hogy az önkormányzat 2007 és 2009 között egyre nagyobb mértékben eladósodott, mert a hitelek növekedése meghaladta a bevételek gyarapodását.

Az ÁSZ tételesen kimutatta, hogy rövid lejáratú devizahiteleket vettek fel a működés finanszírozására, később pedig az önkormányzatot már akkor fenyegető adósságrendezési eljárás elkerülésére kellettek a kölcsönök.

A képviselő-testület utolsó napirendi pontként az ülések időpontját módosította. Elfogadták, hogy a következő ülés október 28-án legyen, annak ellenére, hogy Tétényi Éva polgármester közölte: korábban ez az időpont szabad volt, és egy pécsi konferencián vállalt előadást. Tétényi Éva bejelentette, hogy a következő ülést november 4-re hívja össze

Olvasóink írták

 • 3. 620829 2011. október 22. 08:25
  „3. deszkás 2011.10.22. 06:44

  EBBEN TELJESEN EGYETÉRTÜNK!...EZ MÁR A MÁSODIK ESET.”
 • 2. deszkás 2011. október 22. 06:44
  „Ugyanazt teszik mint a frakcióvezető úr .Az utolsó szó megérdemelné az idézőjelet de....”
 • 1. 620829 2011. október 21. 17:21
  „áááááááááááá ők nem pénzért ugye,hát hitelesség???”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fának ütköztek az autóval, súlyosan megsérültek

Fának ütközött egy autó Balatonederics és Szigliget között a 71-es főúton pénteken. Tovább olvasom