Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Fizetnie kell a Roma Önkormányzatnak

Jogerős ítélet van arról, hogy 4500 táblagép árát - és a kamatokat - ki kell fizetnie a szervezetnek.
Az Albacomp nevű cég tavaly indított pert az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) ellen, amely 70 millió forintos adósságát nem egyenlítette ki a társaságnak. A bíróság jogerős döntése értelmében a szervezetnek most a teljes tartozást és annak kamatait is meg kell fizetnie - értesült a Magyar Nemzet.

Többször próbált megegyezni korábban az Albacomp a roma önkormányzattal, de nem jártak sikerrel.
A lap megkeresésére az Albacomp RI Kft. stratégiai igazgatója azt mondta, nem számít arra, hogy a roma önkormányzat vezetősége a bírósági döntés hatására haptákba vágja magát, és fizet. Minárovits János közölte, ezért a jogerős ítélet kézbesítése után várhatóan végrehajtási eljárást kezdeményeznek a szervezettel szemben - írják. 

Beszámoltak arról is, hogy a bíróságon a cigány szervezet vezetése azt nem vitatta, hogy nem fizetett a cégnek az informatikai eszközökért, mondvacsinált indokokra hivatkozva mégis megtagadta volna a számla kiegyenlítését.
Minárovits János tételesen cáfolta a roma szervezet állításait a bíróság előtt. A stratégiai igazgató dokumentumokkal igazolta, hogy az ORÖ összesen kétezer táblagépet vett át tőlük, további kétezer-háromszázat pedig a posta szállított ki a megadott címekre, vagyis a hátrányos helyzetű diákoknak. 

Az Országos Roma Önkormányzat tartozásai egyébként egészen a közelmúltig meghaladták a kétmilliárd forintot. A roma önkormányzat többek közt minisztériumoknak, cégeknek és ügyvédi irodáknak is adósa, amit kormányzati segítséggel csökkentettek kb. nyolcszázmillió forintra - idézte fel a lap, hozzátéve, hogy hogy a szervezetnél a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Központi Nyomozó Főügyészség és a rendőrség is több ügyben folytat nyomozást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alkotmánybíróság előtt a lex CEU - Példátlan összefogással lett meg a kellő számú aláírás

Alkotmánybíróság előtt a lex CEU - Példátlan összefogással lett meg a kellő számú aláírás
A kormány teljesen egyedül maradt, amikor el akart lehetetleníteni egy hazai egyetemet - mondta Szél… Tovább olvasom