Délmagyar logó

2017. 06. 29. csütörtök - Péter, Pál 24°C | 33°C Még több cikk.

Flamenco saláta

Hozzávalók:
2 db fejes saláta, 10 dkg mirelit zöldbab, 20 dkg paradicsom, 10 dkg uborka, 10 dkg zöldpaprika, 10 dkg gépsonka, 10 dkg trappista sajt, 1 csomó snidling, olaj, só, bor, citromlé, mustár, petrezselyemzöld, borecet.

Elkészítés:
A salátákat jól megmossuk, majd szélesebb metéltre vágjuk. A mirelit zöldbabot leforrázzuk, a paradicsomot, uborkát, zöldpaprikát metéltre vágjuk. A gépsonkát és a trappista sajtot szintén felcsíkozzuk. Egy keverőtálban a borecethez olajat keverünk, hozzáadjuk a mustárt, sót, borsot, vágott petrezselymet, kevés citromlevet, ha nagyon pikáns lenne, egy kevés vízzel hígítjuk az öntetet. Az előkészített zöldségeket az öntettel meglocsoljuk, majd lazán összekeverjük, hűtőszekrénybe tesszük egy órára, hogy az ízek jól összeérjenek. Tálaláskor tányéron behozzuk a salátát, a tetejére metéltre vágott sonkát és sajtot teszünk, tetszés szerint díszíthetjük.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Madagaszkár

Mi történne, ha négy állatot egy New York-i állatkertből valódi dzsungelbe tennénk át? Tovább olvasom