Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Flandorffer utca lesz

a Gyár utca folytatása

„ Volt már nekünk Flandorffer utcánk Sopronban! Utcaneveinknek nincs semmi logikája a városban. Egyébként ki dönt az utcanevekről? A bölcs testület? A városlakókat miért nem kérdezik meg? Legyen közvélemény-kutatás az interneten! Javaslom: a Gyár utcanév maradjon meg, a Táncsics utca kapja vissza a Flandorffer utcanevet. Táncsicsról meg nevezzenek el egy újabban épített házsort, utcát.”

„ Volt már Sopronban Flandorffer utca! Kapja vissza az eredeti utca a régi nevét! Táncsics utcából legyen újra Flandorffer utca!”
Mint azt a Kisalföld megírta, Flandorffer Ignác utcának nevezik el a Gyár utca rövidesen megnyíló folytatását. Korábban a Táncsics utca viselte a nevet. A névadásról a képviselő-testület döntött.
– Valóban a Táncsics utcát nevezték valamikor Flandorffer Ignác utcának – mondta Varga Gyula, a városfejlesztési bizottság elnöke. – Néhány éve történt egy kezdeményezés annak érdekében, hogy a közterület viselje ismét Flandorffer Ignác nevét. A lakók és vállalkozások körében végzett közvélemény-kutatás azonban azt az eredményt hozta, hogy ellenzik a névváltoztatást, melyet egyébként olyasvalaki kezdeményezett, aki nem abban az utcában lakik. A lakók arra hivatkoztak, újra kellene csináltatniuk a hivatalos okmányaikat, ami túl sok időt és utánajárást igényelne. A megnyitásra kerülő Gyár utca, azaz a Gyár utca folytatásának elnevezése során azonban ismét felvetődött Flandorffer Ignác neve. Mivel a környéken korábban már létezett közterület ilyen néven, a képviselő-testület amellett döntött, viselje ez az utca Flandorffer Ignác nevét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erősödött a BUX

A Budapesti Értéktőzsde hivatalos részvényindexe, a BUX az elmúlt héten 1,87 százalékkal emelkedett,… Tovább olvasom