Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Flipper Öcsi eszméletlen állapotban az intenzíven

Lélegeztető géppel tartják életben Flipper Öcsit, hogy így kíméljék a begyulladt gégéjét. A zenész ugyan már nem kap altatókat, de még eszméletlen állapotban van, ráadásul tb-kártyája sincs.
A Dolly Roll egykori énekese, Flipper Öcsi még mindig eszméletlen állapotban van, bár már nem kap altatókat. Úgy tudjuk, lélegeztetőgéppel tartják életben, hogy így kíméljék begyulladt gégéjét. A dobos Zsoldos Dedy vitte el Székesfehérvárra azt a néhány tízezer forintot, amit zenészektől gyűjtött. Öcsi barátnőjének ugyanis még a székesfehérvári vonatjegyre sem tellett, ráadásul a zenésznek érvényes tb-kártyája sincsen.

Bár most egymás után kerülnek elő a barátok, Flipper Öcsi történetét az az Erdélyi Elemér ismeri a legjobban, aki a nyolcvanas évektől kezdve folyamatosan kapcsolatban volt vele.

– Dolly soha nem tudta neki megbocsátani, amiért otthagyta a zenekart, de olyat azért ne nyilatkozzon, hogy találkozott vele nemrég, és semmit nem vett észre rajta! – mondta Elemér. – Az elmúlt években azt hiszem, két ember segített önzetlenül, anyagi áldozatokat is vállalva, a Step együttesből ismert Popper Péter, és Rákai Philip, aki vele is dolgozott.

Mindent megtettek, hogy leszoktassa Flipper Öcsit az alkoholról.
Mindent megtettek, hogy leszoktassák Flipper Öcsit az alkoholról.

Amikor Novai Gábor azt mondta Elemérnek 2006 nyarán, szerinte Öcsi menthetetlen, Levacsics Péter hangmérnökkel azonnal autóba ültek, és elmentek Harkányba megkeresni a zenészt, aki már helyi látványosság volt, ahogy „esett-kelt a biciklijével". Több költözés után az utolsó „állomás" egy albérlet volt Budapesten, ahonnan, miután a főbérlő kirúgta, Öcsi ahhoz a Dömök Ilonához költözött, aki Elemér szerint ugyanaz, aki most a betegágya mellett van.

A barát nem érti, miért állít olyanokat a lány, hogy Flipper Öcsinek „csak" szervi baja van, hiszen a két évvel ezelőtti orvosi diagnózis is már májnagyobbodást állapított meg, és alkoholbetegséget. A nyolcvanas években közös haknikat is szervezett Flippernek és Zsoldos Dedynek, de már akkor előfordult, hogy az utóbbi a másik hangján „tátogta el" a dalokat, mivel az énekes „leragadt valahol". Mint mondta, „azért nem ütötték agyon" őket, mert Öcsi akkora sztár volt, hogy még ezt is megbocsátották neki a rajongók.

Elemér mindent megtett, hogy leszoktassa az alkoholról.

– Miután két évvel ezelőtt feladta az elvonókúrát a Nyírő Gyula Kórházban, tavaly januárban elvittük őt Popper Péterrel egy szanatóriumba, ahol akkor kezdték volna el a kezelését, ha előtte az elvonási tünetek kockázata miatt két hetet kórházban tölt – folytatta Elemér. – Odaadtam neki a papírokat, és azt mondtam, ide egyedül kell mennie, különben nem is gondolja komolyan. Az énekes nem volt ott, és Elemér ekkor adta fel.

Olvasóink írták

 • 13. Metatron1 2008. november 06. 13:07
  „Elszégyelhetné Fenyő Miklós és a Dolly Roll (abból is főleg Dolly) magát! Addig jó volt Öcsi nekik, amig a sikerhez hozzásegítette őket? Amikor bajba került Öcsi, érdekes módon Fenyő és Dolly nevét nem láttam a segítő zenészek listáján. De nemcsak a segítök között nincsenek, de még barátként sem nyilatkoznak. Igazi önző emberek.... Csak azt felejtik el, hogy "FIZET A SORS MINDENKINEK ÉRDEME SZERINT"!!!!!!”
 • 12. seleron 2008. november 03. 09:32
  „Szegény Öcsike ivott volna minőségi piát akkor lehet hogy nem kótyavetyélte volna el a tb kártyáját valami olcsó lőrére.
  Egyébként nem tartom valószínűnek hogy a fejéhez szegeztek egy pisztolyt hogy igyon.
  Ennyi”
 • 11. ÉN" 2008. november 03. 06:20
  „5.
  Elolvastanm Én kedves, de,hogy ha előbb segít valaki rajta,még nem sülyedt ilyen szintre...talán nem ebbe a helyzetbe kerül.”
 • 10. joy 2008. november 02. 21:53
  „Egyedül nem megy!
  Hiába próbálkoznak a barátok, ha a bajbajutott nem akar önnmagán segíteni, nincs semmi remény.”
 • 9. ganxta 2008. november 02. 20:25
  „Eszembe jutott a mese a tücsökről és a hangyáról...

  De hát az csak egy mese, ez pedig a kőkemény valóság...”
 • 8. nosztalgia 2008 2008. november 02. 20:21
  „Szétitta az agyát.Minek sajnáljam???
  Sőt,ne is az én adómból kezeljék az alkeszeket,nem muszáj hülyének lenni.”
 • 7. dodó 2008. november 02. 20:08
  „Én is nagyon sajnálom "szegény öcsit", hogy az alkoholra költött pénz miatt nem jutott neki TB fizetésre! Remélem, ezt a kezelést is mi fizetjük, elvégre mégis egy példamutató egyéniség egészségéről van szó!”
 • 6. nosztalgia 2008. november 02. 18:38
  „A Hungária Aréna lemezén nyomta" a galeriba egy új srác érkezett..."
  jó volt...”
 • 5. wermuth 2008. november 02. 18:23
  „4-as: Olvassa el a cikket. Volt legalább két ember, aki megpróbált neki segíteni. Az ő segítőkészségük lenullázása, is nagy hiba! Nehezen viselem ugyanis "a jók és a rosszak egyként lakolnak" mentalitást.”
 • 4. ÉN" 2008. november 02. 14:05
  „Nagyon sajnálom,mindenki cserben hagyta mikor neki lett volna szüksége segítségre!”
 • 3. 64646464 2008. november 02. 13:46
  „Sajnálom öcsit,a magyar 80-as évek meghatározó magyar énekese volt,őt nem a geci valóságsó fedzte fel,ha tud valaki segiteni neki akkor szóljon nekem is,segitek neki!!!!!!!”
 • 2. Lakos 2008. november 02. 13:07
  „Sajnos nem egyedi eset az énekesek között (Demjén, Komár, Charlie) az alkohoholfüggőség.
  Demjént pár éve a szakma mentette meg. Öcsinek sajna nincsenek olyan közeli barátai, akik állandóan mellette lennének.”
 • 1. Orbánc Viktor! 2008. november 02. 12:21
  „Szegény alkesz!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Biztosra veszi Gyurcsány a költségvetés megszavazását

A kialakult gazdasági helyzet megerősítette az SZDSZ és az MDF felelősségvállalását, ezért csaknem… Tovább olvasom