Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

Floyd mediterrán kalandozásai

3 olvasónk most megnyerheti a bohókás sztárszakács mediterrán kalandjainak és receptjeinek színe-javát!

Keith Floydot senkinek sem kell bemutatni. Ha mégis, akkor két mondat után úgyis leesik.„Ja igen, az  a kopaszodó, iszákos séf, aki elmaradhatatlan csokornyakkendőjében két kavarás között mindig szívesen kortyint egy kis bort". Szóval ő az. Humora, életöröme, világlátása teszi őt olyan különlegessé, hogy 19 televíziós sorozata és 21 könyve egyaránt világsiker. A főzősztárok atyja, a 80-as évek elején elsők között volt, aki kamerák előtt mutatta be tudományát.

A Park Kiadó Stahl Judit és Jamie Oliver után tavaly az ő könyveivel bővítette „gasztronómiai arcképcsarnokát".  2003-ban a Floyd főz című szakácskönyvét, és Serpenyőn túl című önéletrajzát jelentettük meg, az idei év újdonsága egy mediterrán szakácskönyv, melyben Floyd kulináris utazást tesz számos földközi-tengeri országban.

A vándorszakács a Földközi-tenger körül

A Földközi- tenger hallatán azonnal mélykék ég, csillogó hullámok és tűző napsütés jut az eszünkbe. Meg a mediterrán konyha. Keith Floyd legújabb szakácsművészeti kalandozása során a mediterrán partvidék országait járja be, megosztja velünk az ott élőkről, a különböző helyi szokásokról, életstílusokról és az ínycsiklandó ételspecialitásokról szerzett tapasztalatait. S közben főz, főz, főz!

Elvegyül Monte-Carlo dúsgazdag élvhajhászai között, öszvérháton kapaszkodik fel Szantorini görög szigetén a meredek hegyoldalra, és kedélyesen elborozgat a Saint Honorat-kolostor szerzeteseivel. Alkudozik a török bazárokban és a tuniszi szukokban, és csak a csodával határos módon menekül meg Korfun az edényhajigálók „lövedékeitől". És persze mindenütt pompás ételeket készít friss padlizsánból, ropogós paprikából, illatos fokhagymából, lédús paradicsomból és cukkiniből. Mezze, muszaka, tzatziki, kebab, tabbule, zöldséges báránykuszkusz és töltött szőlőlevél… A mediterrán ételfinomságok sora kifogyhatatlan, és az elkészítésük korántsem boszorkányság. Főként ha Floyd segít!

A hadseregben, a régiségek világában és a borkereskedelemben tett rövid kiruccanásai után Keith Floyd a főzésnek, a bornak és az utazásnak szentelte az életét. Tizenkilenc hihetetlenül népszerű televíziós főzőműsort készített, huszonegy nagy sikerű szakácskönyve jelent meg. Amikor nem száguldozik a világban, feleségével, Tess-szel Spanyolországban él, Andalúzia partjainál horgászik és vitorlázik.

NYERJE MEG A KÖNYVET!
Válaszoljon az alábbi kérdésre:

Miért különlegesek Floyd főzőműsorai?

a.) mert folyton utazik, s így mutatja be a különböző népek ételkülönlegességeit
b.) mert a műsorban lenge öltözetű lányok asszisztálnak a főzéshez
c.) mert csak egzotikus alapanyagokat használ

A válaszokat november 28-ig várjuk a jatek@kisalfold.hu címre. Kérjük, az üzenet tárgya "Floyd" legyen, az üzenetben pedig tüntesse fel telefonszámát és postacímét is!   

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

KIFESTŐK/karácsony 3.

A nagyításhoz kattintson a képrészletekre - ezután könnyedén kinyomtathatja a kifestőlapokat! (Ne… Tovább olvasom