Délmagyar logó

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 14°C | 24°C Még több cikk.

Flyboys - Égi lovagok

Lafayette Escadrille, egy amerikai fiatalember kalandjai, aki belépett a francia légióba önkéntesként, még mielőtt az Egyesült Államok belépett volna az első világháborúba.
rendező: Tony Bill

forgatókönyvíró: Phil Sears, Blake T. Evans
zeneszerző: Trevor Rabin
operatőr: Henry Braham
jelmeztervező: Nic Ede
producer: Dean Devlin, Marc Frydman
vágó: Chris Blunden, Ron Rosen

szereplő(k):
James Franco (Blaine Rawlings)
Jean Reno (Thenault kapitány)
Christien Anholt (Higgins)
David Ellison (Eddie Beagle)
Abdul Salis (Eugene Skinner)
Martin Henderson (Reed Cassidy)
Kyle Hensher-Smith (Jacques)
Keith McErlean (Vernon Toddman)
Jennifer Decker (Lucienne)

A film sztorija

1916-ot írunk. Már majdnem két éve dúl az I. világháború. A nyugati fronton a brit és francia szövetséges erők megerősítették lövészárkaikat a németekkel szemben, milliók estek áldozatul. Az Egyesült Államok továbbra is kitart a semlegesség mellett, és elszigetelt marad, arra hivatkozva, hadd vívják meg az európaiak a saját harcukat. Ám számos amerikai utazott Európába a Szövetségesek segítésére, önkéntes mentősofőrökként, vagy épp a Francia Idegenlégió tagjaiként.

Hamarosan ezen amerikai önkéntesek egy csoportja megalakítja saját osztagát, hogy a sokkal jobban felszerelt német pilóták ellen forduljon, és ezáltal segítsen a Szövetségeseknek. Erről a feszült, élet-halál harcról szól a FLYBOYS.

A texasi Blaine Rawlings-t (James Franco) kilakoltatják családja 900 holdas birtokáról, és hamarosan az osztag hőseinek filmriportereként kezd szerencsét próbálni. A Francia Idegenlégió regrutája, Higgins (Christien Anholt) a mentőalakulatból áll át az osztag soraiba. A nebraskai születésű William Jensen (Philip Winchester), egy katonatiszt fia, a családi hagyományt követve csatlakozik az osztaghoz. A beképzelt Eddie Beagle (David Ellison), aki még célozni sem tud, a múltja elől próbál elmenekülni. Eugene Skinner (Abdul Salis) a külföldön élő fekete amerikai azért áll az osztagba, hogy kiállhasson Franciaország mellett, amiért ez az ország lehetőséget adott számára, hogy bokszbajnok lehessen, míg az Egyesült Államokban nem engednék a pilótafülke közelébe sem.

A kiképzés első heteiben, Rawlings találkozik az osztag vezetőjével, Reed Cassidyvel (Martin Henderson), aki 28 éves kora ellenére már veterán pilóta. Cassidy az elsők között láthatta ebben az új légi küzdelemben rejlő veszélyeket, és tisztában van azzal, hogy ezek közül a fiatal katonák közül csak nagyon kevesen maradnak majd életben. A rejtélyes és nagy tiszteletben álló Cassidy, az osztag ütőlapja, számtalanszor megkísérelte már a lehetetlent. A rekordja több mint 20 pilóta, ám ezért saját ártatlanságával fizetett. www.port.hu

Kritikák


Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bukarestben túl szerénynek tartják a román biztos feladatát

A román politikusok egy részének öröme nem teljesen felhőtlen az ország leendő uniós biztosának… Tovább olvasom