Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 1°C Még több cikk.

Focikapu-buszmegállókat alakítottak ki Szolnokon

Stílusos és világszerte párját ritkító megállóban várakozhatnak a buszra mostantól azok az utazók, akik Szolnokon a tiszaligeti futballpályák közelében veszik igénybe a helyi Volán társaság szolgáltatását.
Az ötlet nemrégiben egy baráti gesztus nyomán vetődött fel a cég vezérigazgatójában. Sziráki Pálnak a Szolnoki Sportcentrumot irányító kollégája, Rózsa József küldött emailben néhány fotót a nagyvilágban található legkülönlegesebb buszmegállókról.

Ezek között szerepelt az a kép, mely egy focikapu formájú brazíliai váróról készült.

„A felvétel láttán rögtön arra gondoltam: ezt mi is le tudnánk gyártani, csak még mutatósabban" – fogalmazott a közlekedési vállalat feje, aki ezen fellelkesülve azonnal ráállított a cég szerelőműhelyeiben dolgozók közül néhány ügyes szakembert a feladatra.

Hamarosan elkészült a prototípus, majd annak hű mása is. A két váró ráadásul valóban mívesebb kivitelű a brazil mintapéldánynál – büszkélkedett az ünnepélyes átadás alkalmából a Jászkun Volán Zrt. első embere, aki úgy vélte, sikerült továbbfejleszteniük az alapkoncepciót azzal, hogy az NB II-ben vitézkedő Szolnoki Máv FC. futballcsapatának kék-sárga színét viselő ülőkékkel látták el az építményt, melynek belső tere így a hazai és vendég csapatok kispadjára emlékezteti a szemlélőt.

A legnagyobb kihívást egyébként a vezérigazgató szerint a megyeszékhely szabadidős létesítményeinek otthont adó Tiszaligetben felállított megállók egyik legapróbb elemének elkészítése jelentette a cég dolgozói számára. Az egyik "aranykezű szaki" ugyanis egy álló napot gondolkodott, majd fúrt-faragott, míg fémlemezekből sikerült a buszvárók jobb felső sarkában díszelgő, az eredetire megszólalásig hasonlító focilabdát fabrikálnia.

Igaz, sokak szerint félő, hogy az egyedi kiegészítő a konstrukció többi részéhez hasonlóan a vandálok figyelmét is felkelti majd, ám Sziráki Pál reméli: a szolnokiak szívükbe zárják annyira e két „köztéri alkotást", hogy rendeltetésszerűen használják és nem tesznek kárt bennük.

Olvasóink írták

  • 1. Rosmary53 2009. október 26. 21:23
    „De jó nekik, vannak ötletek, főnökök+cégek, meg ügyes kezű mesterek..csak innen a fotót hiányolom...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MÁV Start: néhány száz vonatot érint a sztrájk

Néhány száz vonatot érint a vasutas szakszervezetek kedd délelőttre tervezett kétórás figyelmeztető… Tovább olvasom