Délmagyar logó

2017. 04. 28. péntek - Valéria 14°C | 23°C Még több cikk.

Fodor: a kormány hozza nyilvánosságra cselekvési programját

A Szabad Demokraták Szövetsége (SZDSZ) felszólítja a kormányt, hogy ígéretét tartsa meg, és hozza nyilvánosságra cselekvési programját. Erről a párt elnöke beszélt csütörtöki sajtótájékoztatóján, amelyen a kisebbségi kormány első 100 napját értékelte.
Fodor Gábor a legsúlyosabb problémának azt tartja, hogy a választók nem ismerik, hogy milyen irányba kíván menni a kormány. Az ellenzéki párt szerint az elmúlt 100 napban visszalépés történt a szolidaritásban, a gazdaságpolitikában és a környezetvédelemben is.

A kormány augusztus elejére ígérte átfogó, augusztus végére a részletes cselekvési programját - mondta Fodor Gábor, hozzátéve, hogy eddig nem kapták meg a főbb irányvonalakat ismertető programot. Az SZDSZ elnöke szerint ennél fontosabb, hogy a választók sem ismerhették meg, hogy a kormánynak milyen céljai vannak. Fodor Gábor a legsúlyosabb problémának azt tartja, hogy cselekvési program hiányában nincs világos irány, és nem lehet tudni, hogy milyen céljai vannak a kormánynak.

Fodor Gábor az elmúlt 100 nappal kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy nem történt előrelépés, sőt a kormány visszalépett több területen az eddigi eredményekhez képest. Ezek közül kiemelte a szolidaritást, a gazdaságpolitikát és a környezetvédelmet.

Az előbbinél a segélyezésre szánt összegek csökkentését említette Fodor Gábor, a gazdaságpolitikában pedig az adórendszer érdemi reformját hiányolta. A környezetvédelemben például a kamionstop enyhítése jelent visszalépés az SZDSZ elnöke szerint.

Az SZDSZ azt várja a kormánytól, hogy változtasson az említett három területen és lépjen a pártfinanszírozás rendezésében is. Az MSZP-nek változtatnia kell, hogy visszanyerje hitelességét - jelentette ki a liberális politikus.

Újságírói felvetésre Fodor Gábor azt mondta, hogy azok a változások, amit a kormányszóvivő az elmúlt 100 nap eredményeiként ismertetett csütörtökön, "nem reális felvetések", ezek ugyanis nem 100 nap alatt történtek - fogalmazott. A kormányszóvivő tájékoztatója szerint a kormány augusztus végére-szeptember elejére ígérte a cselekvési programot. Ezzel kapcsolatban Fodor Gábor megjegyezte, hogy ő számos alkalommal nyilatkozott az augusztusi határidőről, akkor kellett volna cáfolniuk.

Szintén újságírói kérdésre közölte az SZDSZ elnöke azt is, hogy ha megkapják a cselekvési programot, de a párt számára nem elfogadható, akkor el kell gondolkozni a szakértői kormány felállításán, ha ez sem járható út, akkor szóba kerülhet az előrehozott választás. Fodor Gábor arról is beszélt, hogy a kormány hitelességének visszanyeréséhez tartalmi és személyi változásokra is szükség van.

Olvasóink írták

 • 4. Tudatlan 2008. augusztus 09. 16:33
  „Gabika már elfelejtette, hogy közösen "qrták" el az országot. Most azt hiszi, hogy milyen okos dolgot mondott.
  SZDSZ, vagy MSZP - egyik kutya, a másik eb. Megcsinálták, mert hagytuk hogy megcsinálhassák!”
 • 3. kérész 2008. augusztus 07. 19:52
  „...még a kormányban volt,nem tudta,nem látta,sőt !Nem tudta megoldani,még terve sem volt mint körny,miniszternek,a Rába habzását,Tisza szennyezését,behordott német szeméthegyeket stb.
  Most kiadja utasításba,mások oldják meg,amit neki nem ment....”
 • 2. mai 2008. augusztus 07. 18:50
  „Szerepeljen a kormány cselekvési programjában, hogy megállítják a Rába osztrák részről történő habzását, mert azt egy volt Fodor Gábor nevű miniszter - mint élete legfontosabb programját - megoldani nem tudta... Nos ő pompásan el tudja képzelni, miként kellene majdan eldönteni, jó lesz-e a benyújtandó kormány cselekvési program - ha lesz.”
 • 1. grenadle 2008. augusztus 07. 18:21
  „"Az MSZP-nek változtatnia kell, hogy visszanyerje hitelességét - jelentette ki a liberális politikus. (...) Fodor Gábor arról is beszélt, hogy a KORMÁNY hitelességének visszanyeréséhez tartalmi és személyi változásokra is szükség van."

  Ezek szerint mind az MSZP, mind a kormány hiteltelenné vált. Táncsaknem a pártelnök- miniszterelnök szúrja Fodor szemét. Mondja ezt egy "titkos" támogató.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Értékelés a kisebbségi kormány első száz napjáról

Eltérően értékelte a kormányszóvivő és a Fidesz helyettes szóvivője a május elsején alakult önálló… Tovább olvasom